free download 78 travel guides written by experts

Venind in sprijinul pacientului cronic reumatologic, MSD modernizeaza Centrul de Perfuzii Timisoara

Compania medicala MSD, lider mondial in industria sanatatii, a investit peste 15000 euro in modernizarea Centrului de Perfuzii Timisoara prin achizitionarea de mobilier medical si infuzomat – echipamente necesare in tratarea pacientului cronic reumatologic.

Infiintat in anul 2006 de catre Prof. Dr. Dan Ioan Nemes in parteneriat cu echipa MSD Immunology, Centrul de Perfuzii Timisoara din cadrul Spitalului Municipal Timisoara deserveste anual un numar de 1500 pacienti cu diferite afectiuni reumatologice.

Poliartrita reumatoida, spondilita anchilozanta si artropatia psoriazica sunt afectiunile reumatologice inflamatorii cele mai frecvent intalnite. Evolutia naturala a acestor boli conduce pacientul catre anchiloza si imobilizare la pat, cu scaderea sperantei de viata cu pana la 10 – 15 ani.

“Nevoile de ingrijire asociate pacientului cronic reumatologic sau pacientului varstnic cu afectiuni reumatologice sunt complexe si variate. Intotdeauna se porneste de la un consult reumatologic combinat cu metode de diagnostic specific pentru care avem nevoie de o serie de investigatii paraclinice speciale. Toate aceste etape constituie baza in certificarea diagnosticului si in formularea unui tratament adecvat. Necesitatea unui centru modern de reumatologie in Timisoara s-a conturat in ultimii ani, care, dotat cu un centru specializat de aplicare a terapiilor moderne perfuzabile, constituie baza succesului in abordarea pacientului cu afectiune reumatismala inflamatorie” afirma Prof. Dr. Dan Ioan Nemes, Sef Sectie Reumatologie si Recuperare in cadrul Spitalului Municipal Timisoara.

“Afectiunile reumatologice reprezinta pentru pacient o serie de cheltuieli financiare considerabile aferente diagnosticarii si tratamentului, la care se adauga cheltuielile de intretinere, deloc de neglijat, avand in vedere ca de cele mai multe ori pacientul este nevoit sa renunte la activitatea sa profesionala. MSD intelege nevoile pacientilor si sustine sistemul de sanatate romanesc investind semnificativ in diferite programe care faciliteaza accesul pacientilor la schemele de tratament de care acestia au nevoie, la comunicare si educatie medicala, in scopul desfasurarii unei vieti normale cu posibilitate crescuta de reinsertie socio-profesionala. Infiintarea si modernizarea continua a Centrului de Perfuzii Timisoara face parte din efortul MSD de a imbunatati permanent accesul pacientilor la scheme de tratament moderne” declara Florentin Scarlat, External Affairs & Communications Manager MSD.

Centrul de Perfuzii Timisoara, modernizat cu sprijinul MSD, va fi inaugurat in cadrul unei conferinte de presa ce va avea loc miercuri, 16 februarie, in Sectia Reumatologie-Recuperare a Spitalului Municipal Timisoara, incepand cu ora 10.30. Printre participantii la conferinta se numara: Sef sectie Reumatologie si Recuperare Sp.Municip. Timisoara – Prof. Dr. Dan Nemes, Directorul Spitalului Municipal Timisoara – Prof. Dr. Mazilu Octavian, Prof. Dr.Stefan Iosif Dragulescu, Rectorul UMF Victor Babes Timisoara, Prof. Dr. Cretu Octavian si reprezentanti MSD.

Bucuresti, Timisoara, 15.02.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *