free download 78 travel guides written by experts

Vegacomp Consulting furnizează municipiului Alba Iulia soluții Smart Parking și Smart Metering

· Soluția inovatoare Smart Parking include un set de senzori produși în România, ce permit eficientizarea și monitorizarea în timp real a locurilor de parcare
· Componenta Smart Metering, testată în trei clădiri ale municipalității, vizează optimizarea consumului de electricitate, gaze și apă și vizibilitate integrată pentru toate utilitățile, independent de furnizor
· Soluțiile sunt incluse în proiectul pilot ‘Alba Iulia Smart City 2018’

Integratorul de soluții inteligente la cheie Vegacomp Consulting anunță astăzi debutul unui protocol de colaborare cu municipalitatea din Alba Iulia, prin intermediul căruia furnizează soluții Smart City pentru eficientizarea și monitorizarea în timp real a spațiilor de parcare, prin senzori produși local, și a consumului de electricitate, gaze și apa, prin intermediul unei soluții proprii.

Vegacomp Consulting logo

‘Alba Iulia, oraș aflat deja în avangarda ca deschidere pentru industria Smart City din România, va beneficia de soluțiile noastre în ariile de Smart Parking și Smart Metering, în cadrul unui proiect pilot, ce se întinde până la finele lunii martie 2019. Astfel, investim în adopția tehnologiei, pentru a sprijini dezvoltarea urbană din România, cu senzori produși local și soluții proprii. Prin aceste soluții, răspundem unor nevoi concrete ale locuitorilor: fluidizarea traficului, optimizarea parcărilor, vizibilitatea clară, în timp real, a consumului generat de utilități și optimizarea costurilor implicate de acestea, unificate, indiferent de furnizori’, a declarat Cornel Bărbuț, CEO, Vegacomp Consulting.

Vegacomp Consulting va monta și testa un set de 50 de senzori wireless ce permit detectarea locurilor de parcare și statutul acestora – libere sau ocupate. Informațiile transmise prin intermediul acestor senzori sunt agregate într-o interfață facilă, prin aplicații pentru web si smartphone, atât pentru utilizatorii finali, cât și pentru administrația publică. Compania a instalat deja două versiuni anterioare de senzori, care comunica prin tehnologia LoRa, funcționale, într-una dintre cele mai traficate parcări din centrul Bucureștiului, încă din luna martie.

De asemenea, compania va instala, în trei tipuri de clădiri ale municipalității, cu obiceiuri diferite de consum, seturi de senzori și dispozitive de colectare a datelor referitoare la consumul de electricitate, gaze și apă, prin sisteme retro-fit (care se adaugă infrastructurii existente). Astfel, municipalitatea are acces clar, în timp real, la un set relevant de date referitoare la costurile utilităților, precum și la un istoric precis de consum, ce poate sta la baza deciziilor de optimizare. Soluția de Smart Metering se bazează pe experiența acumulată din luna martie în dezvoltarea a două proiecte cu parteneri din domeniul distribuției energiei electrice și din aria marilor centre comerciale.

Vegacomp Consulting își lansează, în prezent, propriile soluții Smart City, dezvoltate în baza experienței acumulate ca integrator al unor parteneri cu notorietate globală în proiectele și implementarile anterioare din București și Constanța.

Soluțiile pilot fac parte din proiectul ‘Alba Iulia Smart City 2018’ initiat de Ministerul Comunicatiilor in 2016.

Până în prezent, compania a dezvoltat și a furnizat proiecte bazate pe cele mai recente tehnologii de comunicație, precum: BPL (broadband over powerline – Internet de mare viteză prin cablurile de curent), ZWave și LoRa. Proiectele companiei sunt de tip Smart Pole, pe baza unui concept propriu, Smart Label (eticheta inteligentă pentru stâlpi), Smart Fuse și Smart Home. Acestea se adresează clienților de servicii B2B2C, cu modele actuale de business propuse piețelor românești și internaționale.

Despre Vegacomp Consulting

Companie fondată în anul 2004, Vegacomp Consulting, integrator la cheie, se bazează pe o experiență a echipei de peste 24 de ani în telecomunicații, in special pe retele de fibra optica, în România și la nivel international și își concentrează proiectele pe dezvoltări de soluții combinate de telecomunicații și energie. Vegacomp Consulting aduce, atât în țară cât și în strainătate, soluții inovatoare pentru dezvoltarea rețelelor viitorului, generate de propriul departament de Cercetare și Dezvoltare. Compania își concentrează activitatea ultimilor doi ani pe tehnologia LoRa și activează în domeniul Smart City din anul 2014. Mai multe informații sunt disponibile la www.vegacomp.ro.

Despre Alba Iulia Smart City 2018

Alba Iulia Smart City 2018 este un proiect care se bazează pe iniþierea şi dezvoltarea de parteneriate care vor conduce la dezvoltarea inteligentã a orașului Alba Iulia și proiectarea lui într-un context tehnologic care sã îl facã mai atractiv pentru locuit, pentru turiști și pentru potențiali investitori. Principiul fundamental al proiectului a fost şi, în continuare, este acela de a implica în mod voluntar diferiți actori locali, regionali și naționali din sectorul privat, public, universitar, de cercetare, neguvernamental etc., care sã contribuie în mod voluntar și prin resursele proprii la construirea celui mai modern și inteligent oraș din România din punct de vedere high-tech – orașul în care s-a nãscut viitorul.

Scopul tuturor cooperărilor pe care municipalitatea albaiulianã le încheie cu diverse companii este de a transforma orașul într-un oraș inteligent, o expoziție a soluțiilor inteligente care sã poatã fi vizitatã în Alba Iulia de turiști și de o mie de primari pe tot parcursul anului 2018, când Alba Iulia va fi în centrul tuturor evenimentelor dedicate sãrbãtoririi a 100 de ani de la Marea Unire, act consemnat la Alba Iulia în anul 1918. În momentul de faţă, Alba Iulia Smart City are 61 de proiecte contractate pe 10 verticale de interes, ce se regăsesc și în recomandările Uniunii Europene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *