free download 78 travel guides written by experts

Vara a trecut, dar Grecia asteapta oaspeti si in sezonul rece

Românilor le place să își petreacă vacanțele de vară în Grecia, pentru că găsesc aici cazare excelentă, plaje excepționale și mâncare ieftină și gustoasă. Dar ce se întâmplă iarna? Deși românilor pare să le placă mai mult Austria ca destinație pentru vacanța de iarnă, Grecia trebuie luată în calcul ca posibilă destinație, deoarece principalele sale destinații pentru sezonul rece sunt cu adevărat ofertante.

Care sunt opțiunile pe care le ai dacă ești turist și vrei să-ți petreci vacanța de iarnă în Grecia?

· Muntele Pilion – ski, trekking sau pur si simplu excursii pentru admirat natura

Situat in apropiere de portul Volos din Tesalia, Pilion este un munte mitic și locul în care, conform mitologiei elene, locuiau centaurii. Conform legendei, doi giganți au suprapus Pilion peste un alt munte ca să poată ajunge în Olimp, însă au fost uciși de Apollo înainte de a încerca. De asemenea, conform legendei, Argo ar fi fost construită din lemn provenit de pe acest munte, care a fost și locul în care s-a derulat primul concurs de frumusețe dintre zeițele Hera, Atena și Afrodita.

Muntele găzduiește 24 de sate și combină cascadele și golfurile cu apă de cristal cu arhitectura construcțiilor din zonă, atrăgând vizitatori pe tot parcursul anului.

Câteva destinații care nu trebuie ratate atunci când vizitați zona sunt platanul în vârstă de 1.000 de ani din Tsagaráda, panoramele pe care le oferă Makrinitsa asupra Mării Egee, golful Fakistra – locație destul de greu accesibilă și, desigur, stațiunea de ski Chánia.

Celor pasionați de sporturile albe, Chánia le pune la dispoziție pârtiile de la Agriolefkes, în timp ce pasionații de trekking se pot delecta cu o incursiune pe ruta Chánia-Kissós.

Pregătește-te pentru o escapadă de iarnă în Grecia și în timpurile olimpiene! Găsește cea mai bună cazare fie la hotel sau în una dintre vilele vechi transformate în pensiuni, biletul de avion deja te așteaptă!

· Coboară pe pârtiile Muntelui Parnassus

Muntele Parnassus este unul dintre cei mai înalți din Grecia și locul în care a fost construită cea mai mare stațiune de ski din țară. Aflat în apropiere de Atena, muntele le oferă iubitorilor de ski zăpezi de durată în trei locații distincte și anume Kellária, Fterólakka și Yerodóvrahos. Schiorii pasionați își pot testa capacitățile în acest resort, care le pune la dispoziție 23 de pârtii (3 de dificultate mare, 8 de dificultate media, 8 partii ușoare și 4 pentru începători) cu o lungime totală de 27 de kilometri și care sunt accesibile prin intermediul a 13 telescaune și teleschiuri.

Dacă alegi să îți petreci vacanța pe muntele Parnassus, poți găsi cazare în Aráchova, stațiunea favorită a pasionaților de schi, a turiștilor și a celor care vor să își savureze vacanța la munte. Experiența nu este completă fără restaurantele și micile tavern din zonă, care le servesc turiștilor mancăruri gustoase precum “hilopites” (paste patrate din grâu dur), “formaéla” – brânză tradițională, kontosoúvli (carne de porc preparată cu ceapă, roșii și asezonată cu sare, piper, usturoi și oregano), kokorétsi (intestine de miel umplute cu maruntaie) și o multitudine de plăcinte tradiționale, toate stropite cu vinul roșu local din Parnassus, “Mavroudi”.

La doar un zbor distanță, pârtiile din Parnassus și Arachova sunt gata să își arate ospitalitatea.

· Et in Arcadia ego

Arcadia este cunoscută drept casa lui Pan și a nimfelor. Pe timp de iarnă, regiunea îi așteaptă pe turiști pe pârtiile din stațiunea Mainalo, dar și cu peisaje superbe în locuri precum Dimitsána, care este înconjurat de munți acoperiți de zăpadă și păduri de pin.

Cu Atena aflată la distanță de un zbor, Mainalo este stațiunea de ski care se găsește cel mai aproape de capitala elenă. Turiștii au acces aici la 8 pârtii pentru începători, avansați și experți, accesul fiind făcut rapid, ușor și în siguranță prin intermediul telescaunelor și teleschiului. Resortul dispune și de un parc pentru snowboarding și unul pentru snowmobile.

Dintre locurile care merită vizitate în această regiune fac parte satele tradiționale construite din piatră (Vytina, Dimitsana sau Levidi), cu ale lor șeminee și sobe cu lemne, unde puteți experimenta savoarea mâncărurilor tradiționale precum miere parfumată, alune și nuci crocante, lactate proaspete, brânză delicioasă și infuzii din plante cu proprietăți vindecătoare.

Bucuresti, 28.10.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *