free download 78 travel guides written by experts

URSUS Breweries, castigatorul marelui premiu Green Business Index 2013

URSUS Breweriescea mai responsabila companie fata de mediu din sectiunea industrie/productie

URSUS Breweries a obtinut, in total, 5 premii la Gala Green Business Index 2013

URSUS Breweries, compania producatoare de bere, parte a grupului SABMiller plc, a fost premiata de 5 ori in cadrul Galei Green Business Index (GBI) 2013, organizata de Asociatia Green Revolution. Ca recunoastere a abordarii sustenabile fata de mediul inconjurator, sustinuta continuu prin investitii si programe de dezvoltare durabila, URSUS Breweries a fost desemnata cea mai responsabila companie fata de mediu in domeniul industrie/productie, castigand, de asemenea, locul I la patru dintre cele sapte categorii: dezvoltare durabila, utilizarea resurselor, starea cladirilor, precum si managementul deseurilor.

Topul Green Business Index, in cadrul caruia URSUS Breweries ocupa prima pozitie la categoria industrie/productie si a obtinut cele mai multe premii din competitie, este un veritabil „barometru” al responsabilitatii companiilor fata de mediu si masoara gradul de deschidere al companiilor fata de economia verde, prin programe si politici de sustenabilitate. Acesta este intocmit de catre experti de mediu independenti, in urma analizei datelor furnizate de companii pentru anul precedent. Datele privesc modul in care compania si-a mobilizat resursele si si-a derulat activitatea astfel incat sa isi asigure prosperitatea si profitabilitatea pe termen lung, luand in calcul, in acelasi timp, aspectele sociale si de mediu in planul de dezvoltare.

GBI reprezinta singurul instrument gratuit de evaluare a responsabilitatii fata de mediu a companiilor din Romania si masoara implicarea activa a acestora in protectia mediului si implementarea strategiilor sustenabile, considerate bune practici in initiativa de trecere a economiei romanesti in zona verde.

Actiunile si eforturile intreprinse de Ursus Breweries in directia celor 10 prioritati de dezvoltare durabila stabilite la nivel intern de companie urmand modelul global al SABMiller au adus companiei premiul I la categoria „Dezvoltare durabila”.

Demersurile pentru reducerea consumului de apa utilizata in productie, eficientizarea energetica si utilizarea de surse de energie regenerabila, cum ar fi de exemplu biogazul obtinut din statiile de epurare, au favorizat obtinerea premiului intai pentru „Utilizarea responsabila a resurselor”.

Mai mult, initiativele de reciclare si reutilizare a ambalajelor, precum si eforturile de reducere pana la zero a deseurilor rezultate in urma activitatilor desfasurate, au adus companiei premiul cel mare la categoria „Managementul deseurilor”, rasplatind eforturile URSUS Breweries de a redirectiona deseurile in vederea reciclarii.

Pentru ca modernizarea si eficientizarea unitatilor de productie reprezinta o prioritate in orientarea companiei fata de zona verde a economiei, investitiile din ultima perioada au reflectat o productie performanta, realizata cu respect fata de mediu, recunoscuta prin premiul pentru categoria “Starea cladirilor”. Aceasta este a cincea categorie in cadrul careia URSUS Breweries s-a clasat pe primul loc, demonstrand responsabilitatea fata de mediu.

“La final de an, este o reala bucurie ca eforturile noastre sunt recunoscute public, prin premiul cel mare pentru cea mai responsabila companie, unul dintre cele mai importante privind analiza sustenabilitatii in Romania. Aflati pe lista castigatorilor GBI pentru al doilea an consecutiv, suntem onorati sa ne numaram printre companiile apreciate pentru grija manifestata fata de mediu. Intotdeauna cand vine vorba de performanta, secretul consta in determinare, munca si urmarirea cu perseverenta a unor obiective pe termen lung. Frumusetea performantei recunoscute de premiile GBI este ca ea a fost facuta la unison, ca o echipa in care fiecare si-a adus aportul. Dorim sa le multumim organizatorilor pentru acest eveniment si celor peste 1.400 de colegi care au facut posibila obtinerea acestor premii.“, a spus Diana Klusch, Director Corporate Affairs Ursus Breweries.

Seria de premii castigate de URSUS Breweries la cea de-a patra editie a Galei Green Business Index indica eforturile sustinute, depuse de-a lungul mai multor ani, in directia integrarii principiilor de dezvoltare durabila in strategia de business, alaturi de sustinerea comunitatilor locale, promovarea consumului responsabil de alcool si transparenta in raportarea progresului.

Bucuresti, 20.12.2013

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *