free download 78 travel guides written by experts

UPS livreaza viata

Serviciile specializate de transport sprijină livrarea în siguranţă a fragilelor celule stem, care pot salva vieţi

Profil de companie: Stem SURE Solutions protejează viaţa în fiecare zi

Stem SURE Solutions, compania fondată în România, în 2009, asigură servicii de recoltare, procesare şi stocare de celule stem din sângele prelevat din cordonul ombilical, care pot fi eventual utilizate în tratamentul unor boli. După colectarea celulelor stem din sângele cordonului ombilical al nou-născutului, Stem SURE trimite probele către laboratorul şi banca de celule stem acreditată din Copenhaga, Danemarca, pentru procesare şi stocare.

Stem SURE comunică părinţilor rezultatele exacte ale procesării sângelui în termen mediu de 36 de ore, iar înmânarea certificatului de stocare, ce conţine detaliile privind numărul şi viabilitatea celulelor, are loc în 7 zile lucrătoare. Stem SURE se diferenţiază prin unicitatea serviciilor care au la bază tehnologia de separare şi de stocare. Celulele stem sunt separate de restul masei celulare pentru o analiză cât mai riguroasă a fiecărui tip de celule, şi sunt stocate într-un recipient bi-compartimentat asimetric. În momentul în care este nevoie, aceste celule pot fi eliberate şi utilizate pentru tratarea unor boli care pun în pericol viaţa, precum leucemia.

Celulele pot fi livrate din laboratorul din Danemarca oriunde în lume, în maxim 24 de ore.

Provocarea: Cursă contra cronometru şi încărcătură sensibilă

Atunci când se lucrează cu probe de sânge placentar, orice întârziere a livrării poate afecta semnificativ viabilitatea probei. Menţinerea termenului mediu de 36 de ore dintre colectarea celulelor şi procesarea iniţială maximizează numărul de celule stem care pot fi utilizate dintr-o probă. Siguranţa înseamnă totul. În tot acest timp, fiecare probă trebuie să parcurgă distanţa de 2.000 de km dintre România şi laboratorul din Copenhaga.

Pe lângă experienţa în transportul substanţelor biologice sensibile la condiţii şi temperatură, acreditarea de curier de probe biologice umane este necesară atât din partea autorităţilor naţionale, cât şi internaţionale, respectiv Agenţia Naţională de Transplant (ANT) şi Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aerieni (IATA).

În final, transparenţa totală este o condiţie obligatorie. Expeditorii, destinatarii şi părinţii trebuie să aibă informaţiile detaliate cu privire la expedierea şi sosirea coletelor, la dispoziţia lor.

“A şti unde se află o probă poate fi la fel de important ca livrarea acesteia la timp. În cazul Stem SURE, este prioritatea noastră să ne asigurăm că birourile din România şi laboratorul din Copenhaga sunt informate cu privire la situaţia coletului”, a declarat Iulia Gabriela Nartea, country manager UPS România.

Soluţia: Transportator de încredere şi manipulare atentă

Stem SURE a găsit partenerul de încredere în UPS, care a devenit principalul transportator pentru probele de sânge placentar. Capacitatea UPS de a înţelege în profunzime transportul în domeniul sănătăţii – şi importanţa acordată fiecărei încărcături – a făcut ca acest parteneriat să fie o alegere uşoară.

Odată ce o probă este gata de expediere, Stem SURE utilizează serviciul UPS Express® – pentru a asigura livrarea a doua zi, din România în Copenhaga. Reţeaua unică de transport integrată a UPS şi tehnologia de ultimă oră asigură transportul probelor de sânge rapid – în maxim 24 de ore. UPS Quantum View® Notify informează laboratorul din Copenhaga şi Stem SURE asupra statutului expedierilor, oferind informaţii detaliate despre traseul pachetelor online şi notificări personalizate pe e-mail.

Angajaţii UPS, care lucrează cu echipa Stem SURE în procesul de transport de acest gen, au fost special instruiţi pentru manipularea acestor substanţe biologice fragile. În plus, UPS a realizat programe de training suplimentare angajaţilor despre cum să gestioneze preluarea probelor din spital, cum să interacţioneze cu personalul medical, cât şi despre angajamentul lor faţă de familia mamei donatoare.

Atunci când întârzierile pot avea consecinţe devastatoare, flexibilitatea reţelei şi capacitatea de a găsi soluţii de transport alternative sunt indispensabile. Chiar şi atunci când norul de cenuşă vulcanică din Islanda a determinat închiderea în mare parte a spaţiului aerian din Europa, în aprilie 2010, UPS a reuşit cu mare uşurinţă să livreze la timp probele Stem SURE în Copenhaga, adoptând soluţia de transport terestru.

Rezultatul: UPS şi Stem SURE respectă promisiunile făcute pacienţilor

Soluţiile inovatoare şi orientate către client, ale UPS oferă Stem SURE şi clienţilor săi liniştea sufletească de care au nevoie, ştiind că pachetul, atât de important lor, va fi livrat rapid şi depozitat în siguranţă.

Încrederea părinţilor în Stem SURE, şi prin extensie în UPS, a contribuit la creşterea cu 50% a veniturilor companiei în 2010, faţă de 2009, în timp ce sistemele de urmărire ale pachetelor online (tracking) şi de notificare au contribuit la reducerea semnificativă a costurilor administrative ale companiei.

“Soluţiile pe care UPS ni le furnizează au jucat un rol semnificativ în extinderea serviciilor noastre şi în construirea reputaţiei de companie de încredere. Când vorbim de celule stem, nu vorbim doar de nişte pachete, ci de vieţile unor oameni. Şi, în mod clar, UPS înţelege şi respectă în totalitate acest angajament”, a declarat Bogdan Ivănescu, preşedintele Stem SURE Solutions.

Bucuresti, 11.10.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *