free download 78 travel guides written by experts

Luca Niculescu revine la TVR 1 cu un nou sezon „Fara frontiere”

Joi, 13 octombrie, ora 23.20

Jurnalistul Luca Niculescu revine la TVR 1 joi seară, de la ora 23.20, cu un nou sezon al emisiunii Fără frontiere, care îşi propune în continuare să decripteze actualitatea internaţională, o actualitate extrem de bogată în evenimente politice şi economice. „Fără frontiere va continua să prezinte şi să explice evenimentele internaţionale, într-o perioadă atât de frământată de criza economică. Sunt subiecte care, chiar dacă se petrec în altă parte, pot avea impact direct asupra vieţii românilor, deoarece influenţele sunt rapide, numeroase şi, uneori, neaşteptate”, este de părere Luca Niculescu, moderatorul emisiunii.

Pe lângă rubricile consacrate (dosarul săptămânii, corespondenţele din străinătate, Frontul secret, realizat de istoricul Stejărel Olaru, despre faţa nevăzută a politicii externe, serviciile de informaţii), emisiunea va avea şi două rubrici noi: o rubrică de revista a presei internaţionale, în care vor fi abordate principalele idei publicate în ziarele străine din săptămâna ce a trecut şi alta, la care vor fi invitaţi să contribuie telespectatorii Fără frontiere din străinătate. În fiecare săptămână, unul dintre aceştia va participa la emisiune prin intermediul unei camere web şi va vorbi despre un element de actualitate din ţara în care locuieşte.

În prima ediţie Fără frontiere din noul sezon, subiectul principal va fi scutul antirachetă NATO, un scut care trebuie să protejeze Europa de eventuale rachete venite din Orientul Mijlociu, dar care nelinişteşte Rusia. Invitatul lui Luca Niculescu pe acest subiect este ambasadorul Rusiei la Bucuresti, Alexander Churilin, care va spune de ce este Rusia deranjată de acest scut, dar va vorbi şi despre relaţia bilaterală româno–rusă, despre perspectivele de colaborare în domeniul energetic, dar şi despre modul în care vede Rusia rezolvarea chestiunii transnistrene.

Despre Fără frontiere: Fără frontiere este o emisiune de actualitate internaţională, consacrată decriptării mizelor celor mai importante evenimente mondiale din ultima săptămână. Moderatorul Luca Niculescu împreună cu invitaţii săi prezintă, analizează, explică, pune în context subiectele fierbinţi ale actualităţii internaţionale, fie că este vorba despre criza economică, despre „primavara arabă” sau despre viitorul Uniunii Europene. Telespectatorul vizat este un unul matur, dinamic, deschis către ştirile externe, interesat de ce se întâmplă în lume. O lume în care nu există doar România.

Într-o epocă în care scăderea ratingului SUA afectează raportul euro–leu (pentru a nu da decât un exemplu), actualitatea internaţională devine practic actualitate domestică. Iar televiziunea publică din România face parte din cercul select al televiziunilor publice europene care difuzează astfel de emisiuni.

Întrebat de unde vine titlul Fără frontiere, Luca Niculescu răspunde: „nu credem în ziduri, graniţe, bariere, oprelişti etc. Într-o lume mondializată, în care aproape oricine poate comunica oricând cu oricine, credem că Fără frontiere exprimă bine ceea ce vrea să prezinte această emisiune”.

Emisiunii Fără frontiere i-a fost decernat, la Gala premiilor APTR, premiul pentru cea mai bună emisiune-magazin. În ceea ce îi priveşte pe cei prezenţi în emisiune, Fără frontiere are invitaţi de marcă, fie că este vorba despre preşedintele Poloniei, Bronislaw Komorowski, ministrul francez de interne, Claude Gueant, ministrul moldovean de externe, Iurie Leanca sau fostul dizident polonez Adam Michnik.

Bucuresti, 11.10.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *