free download 78 travel guides written by experts

UNICEF si Club Rotary Cetate Timisoara: Impreuna putem sustine educatia!

Prima Gală UNICEF în beneficiul copiilor din județul Timiș

În satul Berini, Comuna Sacoșu Turcesc din județul Timiș, există doar o grădiniță și o școală primară cu predare simultană. Pentru a urma cursurile gimnaziale, copiii din Berini trebuie să parcurgă opt kilometri pentru a ajunge la școala din Sacoșu Turcesc. Conform datelor furnizate de Inspectoratul Școlar, toți copiii din Berini de vârstă școlară mică urmează cursurile primare, abandonul survine doar în cazul în care un copil pleacă împreună cu familia în afara țării. Cu toate acestea, în anul 2011, la școala din Sacoșu Turcesc nu a absolvit clasa a VIII-a niciun elev din Berini, iar o singură elevă a trecut în clasa a VIII-a. Grădinița și școala din Berini, precum și școala din Sacoșu Turcesc trebuie ajutate să ofere condițiile necesare şi un mediu mai primitor pentru ca cei mici să poată veni cu drag la școală.

Pentru a le oferi copiilor din Berini și din Sacoșu Turcesc condițiile necesare pentru a învăța și pentru a-i ajuta să-și finalizeze cursurile gimnaziale, Club Rotary Cetate Timișoara va organiza vineri, 18 noiembrie 2011, evenimentul de strângere de fonduri Gala pentru educație în beneficiul UNICEF România. Banii strânși în urma acestei Gale vor permite:
· Pregătirea cadrelor didactice din aceste școli care vor avea abilităţi sporite de adaptare a metodelor de predare la nevoile copiilor la risc;
· Pregătirea mediatorilor școlari pentru aplicarea eficientă a metodelor de reducere și prevenire a abandonului şi absenteismului;
· Informarea și consilierea părinților pentru a comunica mai bine cu copiii și a înțelege mai bine rolul şi importanţa educaţiei pentru viitorul copiilor lor;
· O mai bună dotare cu echipament și material didactic a școlilor din Berini și din Sacoșu Turcesc;
· O mai bună conștientizare și mobilizare a comunității pentru a ajuta copiii să meargă la școală.

"Copiii în situații dificile, care merg la şcoală, pot rupe cercul vicios al sărăciei. Ei pot avea o viață decentă și se pot integra în societate. Cu sprijinul partenerilor, companiilor şi donatorilor individuali care vor participa la Gala pentru educație, sperăm să oferim această șansă și copiilor din Berini și din Sacoșu Turcesc”, a declarat Reprezentantul UNICEF în România, dl. Edmond McLoughney.

Evenimentul Gala pentru educație este parte a campaniei de prevenire şi reducere a fenomenelor de absenteism şi abandon şcolar, Hai la școală!, demarată de UNICEF în anul 2010. În cadrul acestei campanii, UNICEF are intervenţii la nivelul şcolii, al familiei şi al comunităţii. Intervenţiile la nivelul şcolii au ca scop transformarea şcolii într-un mediu primitor pentru copii, formarea mediatorilor şcolari, a directorilor şi a cadrelor didactice pentru a-și adapta stilul de lucru nevoilor fiecărui elev. La nivelul familiei se urmăreşte întărirea legăturii părinţilor cu şcoala, implicarea lor în viaţa şcolară a copiilor lor şi acordarea de sprijin părinţilor prin consiliere şi discuţii individuale.

Intervenţiile la nivelul comunităţii urmăresc influenţarea şi mobilizarea membrilor comunităţii pentru a se implica şi a sprijini familiile ai căror copii sunt în risc de abandon şcolar.

“Educația reprezintă șansa copiilor aflați în situații de risc la o viață mai bună. Stă în puterea noastră să le oferim acestor copii posibilitatea de a-și schimba viitorul și de a deveni persoane active în comunitate. Membrii Rotary Club Cetate Timișoara susțin acest demers și speră să aibă alături alte companii și oameni de bine din județul Timiș. Cele două comunități și școli nu sunt singurele din județul nostru care au nevoie de sprijin. Împreună putem realiza mai mult”, a declarat Gabriela Puskaș, Președinte Rotary Club Cetate Timișoara.

Gala pentru educație în beneficiul copiilor din Berini și Sacoșu Turcesc va reuni vedete şi personalităţi publice, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ai mediului de afaceri din Timișoara, precum şi persoane fizice care doresc să devină donatori UNICEF. Andreea Marin Bănică, Ambasador al Bunăvoinței pentru UNICEF, va fi gazda evenimentului, susținând acest demers.

Invitații se vor putea bucura de câteva momente speciale:
· Un concert extraordinar susţinut de Andra
· Licitația de păpuși, moment devenit tradițional în cadrul evenimentelor organizate în ultimii ani de UNICEF România
· O licitație de tablouri, specifică evenimentelor marca Rotary Club Cetate Timișoara.

Despre UNICEF România

UNICEF este prezent în România şi în alte 150 de ţări pentru a promova supravieţuirea şi dezvoltarea copiilor din perioada copilăriei mici până la adolescenţă.

În România, UNICEF susţine drepturile copiilor prin programe de sănătate şi nutriţie, educaţie de calitate, precum şi prin protecţia copiilor împotriva violenţei, neglijenţei şi HIV/SIDA. UNICEF este susţinut financiar integral prin contribuţiile voluntare ale persoanelor fizice, corporaţilor, fundaţiilor şi a guvernelor.

Despre Club Rotary Cetate Timișoara

Cu peste 3.000 de cluburi în întreaga lume și peste 1,2 milioane de membrii, Rotary este o organizație a oamenilor de afaceri și a reprezentanților diferitelor profesii care asigură servicii umanitare, promovează standarde etice înalte în toate domeniile de activitate și stabilește relații de bună înțelegere. Clubul Rotary Cetate din Timișoara a luat ființă în anul 2002 și se ghidează după principiul: “oameni de caracter, inteligenți și cu moralitate solidă se pot uni pentru a realiza împreună mai mult decât ar putea să realizeze singuri”.

Bucuresti, 24.10.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *