metalshow

Un software GE va creste productivitatea fermelor eoliene ENERTRAG si Monsson

· O creştere cu 5% a randamentului energetic înseamnă o creştere cu până la 20% a profitului per turbină
· Primele beneficiare ale acestui program sunt fermele eoliele Monsson Mireasa II, Gălbiori & Siliştea II

GE (NYSE: GE) a anunţat alegerea programului GE Wind PowerUp* de către operatorii europeni de ferme eoliene ENERTRAG AG şi Grupul Monsson pentru fermele eoliene din Germania şi România. Programul PowerUp, o soluţie GE Predictivity, permite operatorilor de ferme eoliene să îşi crească producţia energetică anuală (PEA) cu până la 5%, în funcţie de condiţiile de mediu. O creştere cu 5% a randamentului energetic înseamnă o creştere cu până la 20% a profitului per turbină.

PowerUp va fi instalat pe 20 turbine eoliene de 2,5 MW, la fermele eoliene Enertrag Kleisthöhe şi Grünberg Trampe şi opt turbine GE de 2,5 + 100 MW la fermele eoliene Monsson Mireasa II, Gălbiori & Siliştea II. În mai 2014, GE a anunţat că programul PowerUp a ajuns la peste 1.000 de unităţi funcţionale din întreaga lume, reprezentând un potenţial de 194 gigawaţi/ oră de energie suplimentară pe an pentru clienţii GE.

„După prima implementare a software-ului PowerUp, așteptăm o creştere a producţiei energetice cu 2%”, a declarat Jörg Müller, CEO ENERTRAG. Această abordare bazată pe rezultate este în concordanţă cu obiectivul nostru de a produce cât mai multă energie eoliană posibil”, spune Jörg Müller, CEO ENERTRAG.

„Software-ul GE PowerUp ne va permite să creştem randamentul energetic respectând cadrul Certificatelor verzi”, a declarat Sebastian Enache, Business Development Manager în cadrul Grupului Monsson. „În calitate de dezvoltator de proiecte pentru energii regenerabile şi furnizor O&M (operaţii şi întreţinere) în România şi Europa, şi noi şi clienţii noştri avem multe de câştigat din poziţia de lider în inovaţii şi prin explorarea de modalităţi personalizate care să permită un randament crescut al unităţilor existente, cum ar fi programul PowerUp.”

„Executate printr-o abordare colectivă şi etapizată, cu o viziune de ansamblu asupra activelor, sistemului şi reţelei, serviciile PowerUp permit unei ferme eoliene să folosească vântul pentru a obţine un randament crescut”, a declarat Andy Holt, General Manager Proiecte & Servicii la compania GE pentru energii regenerabile. „PowerUp este ideal pentru clienţi cum ar fi ENERTRAG şi Grupul Monsson, permiţându-le să obţină şi mai multă energie din fermele lor eoliene, în avantajul comunităţilor din Germania şi România.”

Soluţiile GE Predictivity folosesc puterea Internetului Industrial. Programul PowerUp fac parte din platforma eoliană GE, care foloseşte Internetul Industrial pentru a analiza, în fiecare secundă, zeci de mii de puncte de date dintr-o fermă eoliană, conducând astfel la un randament sporit şi adaptând turbina la condiţiile eoliene ale locaţiei respective.

* Marcă înregistrată a General Electric Company.

Faceţi click aici pentru a vedea programul PowerUp în acţiune.

HAMBURG, Germania / Bucuresti, 29.09.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *