Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Un personaj unic in literatura romana: „Tineretile lui Daniel Abagiu” de Cezar Paul-Badescu

Tinereţile lui Daniel Abagiu, de Cezar Paul-Bădescu, un roman al formării cu un personaj unic în literatura română – un fel de Holden Caulfield al lui Salinger, a apărut într-o nouă ediţie în colecţia „Top 10+” a editurii Polirom.

Daniel Abagiu – în a cărui tinereţe, în fond una banală, ne regăsim cu toţii – devine o figură excepţională deoarece este prezentat fără „retuşuri“ şi fără pic de ipocrizie. Iar cititorului nu-i rămîne decît să constate cu uimire că normalitatea lui îi provoacă hohote de rîs, compătimiri, dar şi complicităţi ruşinate, care, într-un final, îl apropie pînă la graniţa prieteniei de acest personaj.

Prefaţat de Mircea Cărtărescu, romanul este disponibil şi în ediţie digitală.

Cezar Paul-Bădescu (n. 7 august 1968) a absolvit Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti în 1994. Între 1994 şi 1995 a urmat cursurile de masterat ale aceleiaşi facultăţi, la secţia „Teoria literaturii şi literatură comparată“. Între 1996 şi 2007 a fost redactor al revistei Dilema, unde ulterior a rămas colaborator extern, continuînd să scrie săptămînal în rubrica de analiză a fenomenului televizual, pe care o ţine din anul 2000. Din 2007 este şeful Departamentului Cultură al ziarului Adevărul.

A debutat, cu proză scurtă, în volumul colectiv Tablou de familie, Editura Leka-Brîncuş, 1995 (Premiul pentru debut al revistei Tomis şi nominalizare pentru premiile ASPRO) şi a coordonat antologia Cazul Eminescu, Editura Paralela 45, 1999.

De acelaşi autor, la Editura Polirom a mai apărut romanul Luminiţa, mon amour, în 2006. Tinereţile lui Daniel Abagiu şi Luminiţa, mon amour au fost traduse în bulgară şi au apărut la Sofia, într-un volum comun, la Editura Paradox, în 2009.

În anul 2000, Preşedinţia României i-a conferit lui Cezar Paul-Bădescu medalia „Mihai Eminescu”, pentru merite culturale.

Lansată de Polirom în martie 2011, colecţia „Top 10+”este dedicată capodoperelor literaturii de pretutindeni şi celor mai îndrăgite bestselleruri.

Lista tuturor titlurilor apărute în Top 10+, aici. Lista tuturor pachetelor promotionale „Top 10+”, aici.

Unele dintre titlurile apărute în această colecţie sînt disponibile şi sub formă de e-book. Click aici pentru a vizualiza întreaga lista de e-book-uri Polirom şi Cartea Romanească.

Săptămîna aceasta în „Top 10+”: F.M. Dostoievski, Însemnări din subterană.

Bucuresti, 11.04.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *