free download 78 travel guides written by experts

Un nou sef al Reprezentantei Comisiei Europene la Bucuresti

În data de 1 ianuarie 2014, dna Angela Filote va prelua funcția de șef al Reprezentanței din România. Cu peste 20 de ani de experiență în managementul comunicării instituționale, dna Filote a lucrat în România, Turcia și Egipt, iar începând cu anul 2010, la sediul Comisiei Europene de la Bruxelles.

În anul 1993, dna Filote a fost selectată pentru a configura echipa de presă și informare a noii reprezentanțe diplomatice a Comisiei Europene în România. În această perioadă, ea s-a ocupat de punerea în aplicare a strategiei de comunicare a Comisiei Europene pentru România. A stabilit, de asemenea, relații cu presa locală, națională și internațională și a întreprins activități de informare a publicului, acestea incluzând crearea unei rețele puternice de multiplicatori ai informațiilor europene, alcătuite din 1.000 de parteneri.

Un nou șef al Reprezentanței Comisiei Europene la București

În 2006, ea s-a mutat la Ankara, în Turcia, unde a pus în practică experiența acumulată cu privire la procesul de pre-aderare la Uniunea Europeană, în gestionarea principalului proiect de comunicare al Delegației UE din această țară. Ulterior a lucrat ca șef-adjunct al Delegației UE din Egipt.

După preluarea mandatului de către actuala echipă a Comisiei Europene, în 2010, ea a devenit unul dintre purtătorii de cuvânt ai acesteia, și anume cel responsabil pentru tema extinderii și politicii de vecinătate a UE. Începând cu anul 2011, dna Filote lucrează în cadrul Direcției Generale pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, unde se ocupă în principal de difuzarea informațiilor referitoare la politica agricolă comună, fiind responsabilă de pregătirea campaniei de comunicare cu privire la reformele din cadrul acestei politici la nivelul întregii Uniuni.

Dna Filote a studiat economie, științe politice și afaceri europene. În 1993 a obținut titlul de Master în Filosofie, cu specializarea în relații internaționale, de la Universitatea din Amsterdam.

În noua sa funcție, dna Filote își va pune în practică aptitudinile manageriale, experiența obținută în lucrul cu o varietate de părți interesate și o vastă expertiză în comunicarea diferitelor politici europene.

Istoric

Comisia are Reprezentanțe în toate cele 28 de state membre, precum și Antene Regionale la Barcelona, Belfast, Bonn, Cardiff, Edinburgh, Marsilia, Milano, München și Wroclaw. Acestea au rolul de a informa mass-media și publicul cu privire la politicile UE, precum și de a informa Comisia în privința principalelor evoluții din țara respectivă. Reprezentanțele se află sub autoritatea vicepreședintelui Comisiei Europene, dna Viviane Reding.

Pagini Utile

Bucuresti, 13.12.2013
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *