metalshow

Un nou dispozitiv digital GE poate “vedea” oasele si organele in cel mai mic detaliu

Scanerele folosite la tomografia computerizată (CT)sunt adesea primul dispozitiv de imagistică pe care pacienții îl văd când doctorii bănuiesc că ar suferi de boli sau răni grave. Sistemul foloseşte un fascicul îngust de raze X prelucrat de un calculator pentru a crea “instantanee” care sunt apoi asamblate în imagini 3D detaliate.

GE a realizat un nou scaner super rapid, numit Revolution CT, care permite medicilor să obţină imagini mai clare are bătăilor inimii, plămânilor, ficatului şi ale altor organe. Acest echipament a fost folosit pentru prima dată în spitalul West Kendall din Florida și, combinând expunerea la doze scăzute de radiații, o acoperire extinsă a organelor şi tehnologie de ajustare a mișcării, permite doctorilor să obţină imagini de înaltă rezoluţie a vaselor de sânge, ţesutului moale, organelor şi oaselor, la un nivel redus de radiaţii.

Revolution CT a fost creat de oamenii de ştiinţă şi inginerii GE Healthcare şi GE Global Research, care au colaborat îndeaproape cu medicii specialişti în domeniu. “Parteneriatul cu clienţii noşti este o componentă cheie a strategiei GE Healthcare, pentru a le putea înţelege nevoile clinice şi operaţionale şi pentru a putea astfel crea tehnologie de nouă generaţie care să faciliteze obţinerea rezultatelor dorite”, a declarat Jeff Immelt, Preşedinte şi CEO GE.

Astfel, folosind noul dispozitiv, echipa de la spitalul West Kendall a putut diagnostica şi pe cei mai dificili pacienţi cardiaci, cu ritm cardiac rapid sau neregulat şi au redus doza de radiaţii pentru pacienţii secţiilor de pediatrie. „Medicii noştri au primit doar feedback pozitiv de la pacienţi cu privire la utilizarea Revolution CT”, a declarat Javier Hernández-Lichtl, CEO al spitalului West Kendall. „Designul avansat contribuie la crearea unei experienţe mai puţin intimidante şi mai confortabile pentru pacienţi, oferind în acelaşi timp imagini clare şi detaliate.”

Iată câteva dintre imaginile obţinute cu ajutorul dispozitivului:

O imagine HD a craniului şi a Cercului lui Willis, care alimentează cu sânge creierul

O imagine musculoscheletală HD a gleznei şi labei piciorului consolidate cu plăcuţe şi şuruburi

Imagine a abdomenului şi a aortei


Aorta în întregime şi rinichii


O imagine de înaltă rezoluţie a craniului şi a Cercului lui Willis


Bucuresti, 22.07.2015
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *