metalshow

“Un milion de stele” – Lumina solidaritatii s-a aprins pe 14 noiembrie in 7 orase ale tarii

În Târgu Mureş, Iaşi, Oradea, Satu Mare, Cluj, Blaj şi Timişoara, peste 2300 de persoane au răspuns invitaţiei adresate de organizaţiile Caritas de a-şi manifesta solidaritatea cu semenii lor aflaţi în nevoie, prin aprinderea unei lumânări. Astfel, în locuri importante din cele 7 oraşe, 3000 mii de lumânări au fost aprinse cu scopul de a oferi semne vizibile pentru o societate solidară şi o lume dreaptă, de luptă împotriva sărăciei şi a excluziunii sociale. Fiecare lumânare a reprezentat simbolic o persoană aflată în nevoie.

Evenimentul s-a desfăşurat simultan în cele 7 oraşe, începând cu orele 17.
Din donaţiile primite în schimbul candelelor s-au strâns în total 7810 RON. Această sumă va fi folosită pentru persoanele nevoiaşe, beneficiare ale programelor organizaţiilor Caritas, în funcţie de nevoile cele mai stringente identificate pe plan local: copii sărmani, familii nevoiaşe sau bătrâni aflaţi în neputinţă fizică şi materială. Astfel mesajul simbolic al acelor persoane care şi-au manifestat solidaritatea va ajunge în mod clar la destinatarii lui.

Campania “Un milion de stele” este o iniţiativă Caritas, fiind deja un eveniment cu tradiţie în ţările din Europa de Vest. În ţara noastră a fost organizată anul acesta pentru prima dată şi s-a bucurat de succes atât în rândul opiniei publice şi al autorităţilor locale şi bisericeşti care au luat parte în număr mare la acţiune, cât şi al mass-mediei locale şi centrale care a fost alături de organizatori mediatizând evenimentul.

Organizatorii mulţumesc tuturor celor care au participat la acţiune şi îşi exprimă încrederea că prin această iniţiativă au declanşat un val de solidaritate în România care va creşte de la an la an, oferind semne vizibile în viaţa acelor persoane care fără ajutorul nostru al tuturor nu pot ieşi din situaţia precară în care se află.

Bucuresti, 17.11.2009

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *