free download 78 travel guides written by experts

Un material “In Premiera” provoaca reactii la nivel inalt

Ce măsuri vor lua autorităţile române în urma anchetei Antena 3

Ministrul Administratiei şi Internelor, Mircea Duşa, a demarat o anchetă la Balş, după dezvăluirile făcute de Antena 3 într-un reportaj al emisiunii "În Premieră", despre infractorii în uniformă. "Am dispus un control la Balş. Sper ca, până vineri, să am şi conluziile controlului şi să dispun măsurile de rigoare pentru vinovaţi, atât cele semnalate de presă, cât şi cele pe care le cunoşteam de acum două săptămâni", a declarat Mircea Duşa.

O echipă a emisiunii "În Premieră" a dezvăluit cazuri în care poliţiştii stârnesc groaza printre cei pe care trebuie să-i protejeze. Şi de multe ori, în loc să fie sancţionaţi, primesc funcţii mai mari.

În sudul ţării, judeţe întregi sunt controlate de poliţişti influenţi care se îmbogăţesc din afaceri cu iz penal. Într-un sistem piramidal, poliţiştii mânjiţi nu sunt pedepsiţi pentru că în unele cazuri, sunt subalternii unor poliţişti la fel de corupţi.

În judeţul Olt, hoţii de combustibil, sau de fier vechi, au acţionat în ultimii ani nestingheriţi, ştiind că sunt protejaţi de oamenii legii. La Balş, un subcomisar sătul de neregulile din sistem, s-a autosuspendat din funcţie anul trecut şi a început să facă plângeri la minister, încercând să semnaleze abuzurile comise de colegii săi. Îl acuza pe şeful poliţiei rurale din Balş, Gheorghe Barbu, că practică braconajul.

Gheorghe Barbu a fost cercetat pentru abuz în serviciu în 2004, fiind acuzat că a bătut un tânăr în sediul poliţiei până când acesta a ajuns la spital în comă. Barbu n-a păţit însă nimic, iar câţiva ani mai târziu a fost numit şef de Poliţie. El a fost implicat şi într-un incident în trafic, unde a refuzat să se supună alcool testului, scandalul încheindu-se cu o simplă mustrare.

În ultimii 3 ani, numai în zona Olteniei, peste 350 de poliţişti au fost cercetaţi de DNA pentru luare de mită şi trafic de influenţă. Sute de alţi poliţişti au fost cercetaţi de DIICOT şi comisii de anchetă internă ale MAI. Iar oamenii nu mai apelează la forţele de ordine de teamă să nu fie turnaţi la infractori, bătuţi sau persecutaţi.

Bucuresti, 15.10.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *