free download 78 travel guides written by experts

„Un lama tibetan in cautarea Adevarului” de Geshe Rabten

Editura Herald prezintă viaţa şi învăţătura marelui Maestru tibetan Geshe Rabten, primul care a transmis învăţătura lui Buddha în Europa. Fondator al centrelor Rabten Choeling din Elvetia, Tashi Rabten din Austria, Ghe Phel Ling din Italia, Centrul Tibetan din Germania, Geshe Rabten a fost un Maestru de meditaţie pe deplin realizat.

Biografia sa este o oglindă vie a modului în care călugării din Tibet studiau şi se pregăteau pentru marea iluminare fiind în acelaşi timp o călăuză pentru adevăratul practicant al Dharmei. Conform spuselor celui de-al XIV-lea Dalai Lama, Tenzin Gyatso, este probabil prima carte despre viaţa unui “Geshe” publicată în Occident, ceea ce ar trebui să facă din ea un subiect interesant şi plin de informaţii.

Pe scurt, corespunde exact modului în care marele Maestru Je Tsongkhapa şi-a recapitulat viaţa: "La început, am căutat ascultarea îndelungată; în perioada de mijloc, toate tratatele mi s-au înfăţişat ca instruire personală; la sfârşit, am pus totul în practică zi şi noapte. Am dedicat totul pentru înflorirea învăţăturii Dharmei."

Bucuresti, 25.08.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *