free download 78 travel guides written by experts

Trei trofee la Cerbul de Aur

Pentru prima dată după 1989, încercând să reînvie tradiţia Festivalului Cerbul de Aur din anii săi de început, la ediţia 2009 a  concursului, Televiziunea Română va acorda trei mari trofee: Cerbul  de Aur, Cerbul de Argint şi Cerbul de Bronz. Ocupanţii primelor trei locuri vor primi fiecare câte un trofeu.
Cu o greutate de aproximativ două kilograme şi o înălţime de 32 de cm, fiecare trofeu a fost realizat de artistul plastic Ionel Iştoc, din bronz aurit, respectiv argintat şi bronz simplu. Pe lângă cele trei trofee, TVR va mai acorda Premiul Special al Juriului şi Premiul Publicului, ce constau în plachete aurite, dar şi un premiu de excelenţă pentru întreaga activitate decernat cunoscutului chitarist Steve Vai, care va concerta la Cerbul de Aur, în data de 6 septembrie 2009.
Artistul plastic Ionel Iştoc este Membru al Uniunii Artiştilor  Plastici din România şi, din 2007, doctorand al Universităţii de  Arhitectură şi Urbanism ,,Ion Mincu". Ionel Iştoc este câştigătorul  concursului naţional organizat în 2004, de TVR şi Uniunea Artiştilor Plastici, pentru realizarea trofeului Festivalului şi Concursului Internaţional Cerbul de Aur.

Ediţia 2009 a Festivalului şi Concursului Internaţional Cerbul de Aur care se va desfăşura, în perioada 2-7 septembrie, în Piaţa Sfatului din Braşov, va reuni anul acesta 25 de concurenţi din 18 ţări. Spectacolul tv realizat în afara concursului reprezintă o impresionantă incursiune în istoria muzicii moderne.
Devenit, de-a lungul celor patru decenii de existenţă, un brand naţional, Cerbul de Aur 2009 va cuprinde şase seri tematice, prezentate de Aurelian Temişan, Delia Budeanu, Raluca Hogyes, Mihai Constantin şi Alexandra Tararache. Seara de folclor va fi prezentată de Irninis Miricioiu, moderator TVR, şi de cunoscuţii interpreţi de muzică populară Viorica Macovei şi Gelu Voicu.

Vedetele internaţionale invitate la Braşov sunt: Hot Chocolate, Steve Vai şi Tiziano Ferro. Pe scena Cerbului de Aur vor mai susţine recitaluri trupe şi artişti români de mare valoare: Sistem, Direcţia 5, Vama, Holograf şi Loredana.

Bucuresti, 26.08.2009
{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *