free download 78 travel guides written by experts

Tomáš Spurný isi incepe mandatul de presedinte executiv al BCR

· Banca Națională a României a aprobat, totodată, numirea lui Martin Skopek ca vicepreşedinte Retail & Private banking, a lui Sergiu Manea ca vicepreşedinte Trezorerie, Pieţe de capital & Group Large Corporates şi a lui Christian Bruckner în funcţia de vicepreşedinte Operaţiuni
· Procesul de aprobare a numirii lui Bernd Mittermair în funcţia de vicepreşedinte executiv Financiar este în curs de finalizare

Tomáš Spurný (47 de ani) îşi începe mandatul de preşedinte executiv al Bancii Comerciale Romane (BCR), ca urmare a aprobării de către Banca Naţională a României (BNR). Dl. Spurny a fost numit la cârma BCR la începutul acestui an de către Consiliul de Supraveghere al BCR, succedând lui Dominic Bruynseels, al cărui mandat s-a încheiat.

Bancher cu o deosebită experienţă internaţională, în ultimii zece ani Tomáš Spurný a fost preşedinte executiv al mai multor instituţii bancare şi financiare importante din Slovacia, Republica Cehă şi Ungaria, contribuind la succesul acestora pe pieţele locale. Înainte de a activa în domeniul bancar, Tomáš Spurný a lucrat câţiva ani la compania de consultanţă de management McKinsey & Company, asigurând consiliere de specialitate unor instituţii financiare care operează pe pieţele din Europa Centrală şi de Est.

Banca Naţională a României a aprobat de asemenea numirile domnilor Martin Skopek în funcţia de vicepreşedinte executiv Retail & Private banking şi Sergiu Manea în funcţia de vicepreşedinte executiv Trezorerie, Pieţe de capital & Group Large Corporates, ambii fiind membri ai Comitetului executiv al BCR. Dl. Christian Bruckner, care începând cu 2010 a ocupat poziţia de Chief Operating Officer (COO) şi consilier al Comitetului executiv, a primit de asemenea aprobarea BNR ca vicepreşedinte executiv Operaţiuni (COO), membru al Comitetului executiv al BCR.

Procesul de aprobare de către BNR a numirii lui Bernd Mittermair în funcţia de vicepreşedinte executiv Financiar (Chief Financial Officer) este în curs de finalizare.

Ceilalţi membri ai Comitetului Executiv care îşi continuă mandatele sunt Michael Beitz, Vicepreşedinte executiv Risc (CRO) si Wolfgang Schoiswohl, Vicepreşedinte executiv Corporate Banking.

Martin Skopek preia poziţia de membru al Comitetului executiv responsabil de afacerile retail, după ce a mai deţinut această poziție între anii 2006 – 2010, timp în care a avut un rol cheie în construirea afacerilor retail ale băncii. Dl. Skopek va continua să coordoneze activitatea retail a Erste Group rămânând preşedinte al Comitetului retail al Grupului Erste.

Sergiu Manea are o experienţă de peste 15 ani în domeniul pieţelor de capital, lucrând pentru mai multe bănci de talie internaţională cum ar fi: Citibank, ING, ABN Amro, Bank Austria Creditanstalt. Recent a deținut poziția de managing partner (partner executiv) în cadrul unei companii independente de administrare active şi servicii de consultanţă financiară, Ithuba Capital, cu sediul la Viena.

Absolvent al TGM institute din Viena şi Financial Banking College la Danube-University Krems, Christian Bruckner are o experiență vastă în servicii financiare şi a ocupat poziţii de top în cadrul sectorului financiar în ţări din Europa Centrală şi de Est.

Bernd Mittermair şi-a dezvoltate cariera în cadrul Erste Group începând cu anul 1991, deţinând multiple funcţii în cadrul diviziilor de administrare a bilanţului, Controlling şi managementul performanţei. Este expert în procesele de planificare operaţională , strategică şi bugetar.A fost implicat în toate procesele importante de due diligence derulate de Erste Group începând cu anul 1999.

Bucuresti, 27.04.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *