free download 78 travel guides written by experts

Tolba de proiecte PACT pentru COMUNITATE

La finalul primului apel de proiecte, Fundația PACT finanțează 11 proiecte comunitare din județele Argeș, Buzău, Călărași, Dâmbovița Dolj, Olt și Vâlcea în cadrul programului de finanțare PACT pentru COMUNITATE. Suma totală alocată celor 11 proiecte este de 30 400 USD. Pentru a elabora un proiect viabil în comunitatea lor, grupurile de inițiativă și organizațiile beneficiare au identificat o problemă prioritară la nivel de comunitate și au propus soluții concrete pentru a o rezolva, urmând ca în perioada imediat următoare să treacă la acțiune împreună cu alți membri ai comunității lor.

PACT pentru COMUNITATE este un program de finanțare lansat de Fundația PACT pentru a răspunde unor nevoi punctuale ale comunităţilor locale rurale şi urbane mici şi medii (până în 30.000 de locuitori) din zona de sud.  Acest program de finanţare susţine iniţiativele membrilor comunităţilor locale, în contextul în care fondurile existente în acest moment în România, în special cele structurale, lasă prea puțin loc pentru abordarea tip dezvoltare comunitară cu scopul de a crea și/sau a sprijini dezvoltarea structurilor de societate civilă la nivel local.

Astfel, primul apel de cereri de finanţare al programului “PACT pentru COMUNITATE” ajuns la final, a adus cu sine 11 proiecte aprobate pe cele 4 linii de finanţare existente: Proiecte în parteneriat, Schimburi de experienţă şi vizite de studiu, Antreprenoriat social și economie socială, Servicii de instruire, consultanță, facilitare comunitară.

Pact pentru comunitatea argeşeană, Popasuri Dunărene, Prevent Rutier, Să ne creştem copiii frumos, Comunicare, promovare şi lucrul în echipă, Călători către un mediu curat, Croitorie funcţională la Bârca, Atelierele Urziceanca, Centura Ciclo Bucureşti, Meștesuguri tradiționale şi La Odăi, aproape de frumos – mai mult decât 11 nume inspirate, aceste proiecte spun povestea unor comunităţi active, care contribuie la dezvoltarea durabilă a regiunilor în care sunt situate prin punerea în valoare a resurselor locale. Mai multe detalii despre proiecte și obiectivele comunităților găsiți aici.

Noi credem în puterea oamenilor de a face ceva pentru comunitatea lor. Schimbarea vine odată cu mobilizarea fiecărui membru al comunităţii. Prin “PACT pentru COMUNITATE” susţinem iniţiativele acestor oameni care vor să lucreze împreună pentru un mai bine la nivel de individ, grup și comunitate. De la organizarea unui festival de artă şi cultură, la promovarea turismului local sau înfiinţarea unor afaceri funcţionale, respectând tradiţiile regiunii, toate aceste proiecte contribuie la dezvoltarea socială și economică pe termen lung a comunității. Ne dorim să le arătăm că schimbarea începe de jos în sus, odată cu ei, declară Ruxandra Sasu, Director Executiv Fundația PACT.

Programul de finanțare „PACT pentru COMUNITATE” este dezvoltat de Fundația PACT cu sprijinul Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe (CEE Trust – www.ceetrust.org).

Parteneri și parteneri media: Reper21 (prin proiectul de responsabilitate socială în rândul societății civile „Societal”), RFI România, Radio România Actualități, Radio Antena Satelor, România Pozitivă, Eurodesk, Calendar Evenimente, InspireBusiness, StiriONG, CSRevolution.

Bucuresti, 31.10.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *