free download 78 travel guides written by experts

Toamna incep tratamentele de refacere a pielii

Mergeţi la un consult dermatologic şi aflaţi cum puteţi ajuta pielea să se regenereze după sezonul estival

Toamna este un sezon în care pielea trebuie ajutată să se regenereze după excesele solare din timpul verii pentru a fi, apoi, pregătită să facă faţă gerului. De asemenea, datorită umidităţii crescute şi a faptului că ne îmbrăcăm mai gros pielea se usucă. Toamna puteţi începe tratamentele laser sau cele de peeling, vă puteţi trata vinişoarele vizibile, pilozitatea în exces şi multe altele pentru că scade intensitatea luminoasă şi riscul vindecării vicioase.

SFATUL MEDICULUI: “Toamna bronzul dispare, iar tenul are nevoie de măsuri atente de îngrijire prin care să îşi recapete elasticitatea şi strălucirea. Chiar dacă soarele nu mai are aceeaşi intensitate şi în acest sezon este nevoie de protecţie solară şi hidratare regulată. De asemenea, toamna este indicat să începeţi tratamentele de înfrumuseţare cu termen lung” afirmă doamna doctor Mihaela Leventer, fondator DermaStyle.

Ce afecţiuni tratăm începând din toamna:

1. Acneea rozacee

Se caracterizează prin cuperoză şi cosuri şi se agravează datorită fluctuaţiilor de temperatură, ca de exemplu schimbările cald-rece dintre interior şi exterior din acest sezon. Tratametul recomandat este cel cu dye laser Perfecta care închide vinişoarele dilatate. Fotoprotecţia este importantă atât înainte cât şi după tratament.

2. Keratozele seboreice

Apar, de obicei, pe faţă, scalp dar şi pe decolteu, pliu submamar şi se datorează excesului de keratină în pori. La suprafaţa pielii, au aspectul unor depozite cafenii, aspre, friabile, uneori mari şi reliefate, alteori mici si plane.

Pacienţii cu astfel de leziuni pot fi trataţi prin chiuretare sau cauterizare, sezonul de toamnă fiind ideal pentru aceste tratamente. Rănile se vindecă uşor cd scade nivelul de transpiraţie.

3. Pigmentarea pielii

Soarele favorizează apariţia petelor maronii pe ten. În reducerea colorării neuniforme a pielii se recomandă tratamentele laser cu lumină fracţionată, Fraxel fiind aparatul cu cele mai bune rezultate.

Toamna este, de asemenea, cel mai bun moment să mergeţi cu aluniţele la control. Aşa puteţi afla ce efect au avut razele soarelui asupra lor, să le verificaţi dimensiunea şi caracteristicile.

www.dermastyle.ro.

Bucuresti, 04.10.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *