creative night talks

Tinerele Elite

Marie Lu
Editura Corint – Leda Edge

Bine ați venit în Kenettra. Un oraș în care o febră a sângelui a ucis aproape o treime din populație. Cei care au rămas, au fost marcați pe viață. Acesta este și cazul personajului principal al romanului, Adelina Amouteru, fiica unor comercianți.

Deformată de febră – părul îi devine argintiu, rămâne fără un ochi – ea este considerată un monstru de către familie. Prin comparație, sora ei, Violetta, era foarte frumoasă si atrăgea privirile tuturor.

Trebuie adăugat faptul că febra sângelui nu doar că i-a lăsat cu cicatrice pe cei care i-au supraviețuit, însă i-a înzestrat pe aceștia cu puteri deosebite – creare de iluzii, controlul focului, al animalelor etc.). Sunt Tinerele Elite.

Tinerele Elite

Dar oamenii consideră că aceste persoane sunt demoni. Malfetto. Toți supraviețuitorii febrei care dovedesc că au puteri speciale ajung așadar să fie vânați de Inchiziție și condamnați la moarte.

Adelina este închisă. Urmează să fie arsă pe rug. În ultima clipă, în ziua execuţiei, este salvată de Enzo, prinţul din Kenettra şi liderul Societății Pumnalelor. Ce se întâmplă mai departe vă las pe voi să descoperiţi citind cartea.

Trebuie menţionat însă faptul că personajele create de Marie Lu nu sunt pur bune sau pur rele. Şi nici nu fac, întotdeauna, alegerile cele mai potrivite. Din acest motiv, lectura este surprinzătoare şi interesantă. Acţiunea este prezentată, cel mai mult, prin ochii Adelinei, însă se regăsesc şi vocile lui Enzo Valenciano,  Raffaele Laurent Bessette, unul dintre primele personaje care se apropie de Adelina şi Teren Santoro, conducătorul Inchiziției  din Kenettra. Cartea este aşadar originală şi se constituie într-o lectură interesantă pentru toţi iubitorii genului (dark) fantasy.

Marie Lu este autoarea seriei cunoscute Warcross – primul volum a fost prezentat pe PRwave.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *