free download 78 travel guides written by experts

Unde gasesti cel mai bun curs de schimb valutar

Daca vrei sa faci schimburi valutare in mod regulat, in scop personal sau pentru o firma pe care o administrezi, cu siguranta cauti cel mai bun curs euro leu, euro dolar sau / si dolar / leu care se poate gasi pe piata, la vanzare si la cumparare. Cursurile de schimb sunt strans legate de cursul BNR, cursul oficial stabilit de Banca Nationala a Romaniei. Cursul se stabileste de fapt doar pentru perechea leu – euro, iar pe baza altor perechi (de exemplu euro – dolar) se stabileste cursul leului in raport cu alte monede (precum dolar – leu). Astfel, daca pe piata valutara in aceea zi se inregistreaza o crestere a euro in raport cu leul, dar o crestere si mai mare a euro in raport cu dolarul, implicit leul poate castiga teren in fata dolarului.

curs valutar

Unde gasesti cel mai bun curs de schimb valuar? De obicei, la casele de schimb private. Insa aici este nevoie de schimb valutar cash, iar acest lucru poate sa fie dificil. Daca lucrezi mai mult cu bani in cont, trebuie sa gasesti solutii mai simple, pentru a evita comisioanele de retragere bani si intregul proces care este complicat si chiar riscant, prin manipularea fizica a bancnotelor de mare valoare (daca ne referim la sume mari, desigur). In plus, legislatia prevede faptul ca tranzactiile de mare valoare trebuie operate obligatoriu prin conturi bancare (atat de catre persoanele juridice, cat si de catre persoanele fizice).

In prezent exista mai multe banci care ofera conturi speciale unde schimbul valutar este posibil in conditii foarte avantajoase pentru clienti. Exista astfel de conturi atat pentru persoane fizice, cat mai ales pentru companii. Acestea din urma au volume mari de bani de schimbat in mod regulat, mai ales daca fac operatiuni de import sau export. Trebuie cautate online bancile care ofera astfel de conditii. Exista chiar si solutii speciale, companii financiare care au intrat pe piata romaneasca special pentru a oferi servicii speciale de schimb valutar.

Oricum, este bine sa tii cont mereu de cursul de referinta BNR, pentru ca un schimb bun va fi cat mai apropiat de acest curs. Se poate verifica nu numai cursul valutar actual, ci si istoricul oricaror valute pe website-uri de specialitate – vezi detalii aici. Cursul valutar nu va mai avea secrete pentru tine, website-ul putand fi accesat atat de la birou, cat si de pe dispozitivele mobile.

In lumea moderna, schimbul valutar in conturi se poate face oricum online, prin aplicatii de tip internet banking sau mobile banking. Astfel, oriunde te-ai afla, poti sa verifici cursul valutar, cursurile de schimb si sa profiti de cele mai bune momente pentru a comanda operatiuni ce se vor derula instant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *