metalshow

Telenor Satellite Broadcasting AS (TSBc) si Eastern Space Systems (ESS) au incheiat o tranzactie

strategica in Bulgaria

Telenor Satellite Broadcasting a încheiat o tranzactie strategica pentru transferul operaţiunilor sale din Bulgaria catre Eastern Space Systems Romania (ESS).

ESS, un furnizor de servicii de comunicaţii prin satelit din România şi un partener de lungă durată al TSBc la 1° Vest, a preluat operatiunile de up-link oferite operatorilor radio si TV de pe piaţa bulgară, în timp ce TSBc va continua sa ofere segment spatial. Aceasta tranzactie permite TSBc să se concentreze asupra obiectivului său propriu de creştere puternică pe piaţa DTH din Europa Centrala si de Est (CEE), oferind în acelaşi timp companiei ESS oportunitatea extinderii afacerilor în ţara vecină, Bulgaria.

"TSBc a cunoscut un succes continuu în Europa Centrală şi de Est – nu în ultimul rând prin trecerea recentă a UPC Direct la 1° Vest, o locaţie ce reprezintă un punct fierbinte în această regiune", a declarat Leiv Svenning, responsabil cu operatiunile TSBc pentru CEE. "Activitatea noastră în Bulgaria a constat în principal in furnizarea de servicii de up-link operatorilor radio si TV, în timp ce obiectivul TSBc este să-şi extindă prezenţa DTH în CEE. In opinia noastră serviciile de up-link pentru operatorii locali de radio si TV pot fi mai bine gestionate de către ESS in timp ce noi ne putem concentra pe vanzarea de segment spatial pe aceasta piata si pe pregatirea pentru noul satelit Thor 7 ."

"ESS a colaborat cu TSBc în cadrul mai multor proiecte pe piaţa bulgară, in ultima perioada", a declarat Cristinel Popa, Preşedinte şi Director General al ESS. "Suntem într-o poziţie bună pentru a continua serviciile de up-link pe piaţa din Bulgaria si ne propunem atragerea de noi clienti atat pentru up-link cat si pentru servicii conexe, cum ar fi play-out şi servicii de inserare de publicitate locala. ESS este deci un furnizor de servicii complete, integrate pentru clienţii locali şi internaţionali interesati transmisia programelor prin satelit in CEE. "

Despre 1 grad Vest

Locaţia orbitală 1 grad Vest, operată de Telenor Satellite Broadcasting şi Intelsat, oferă una dintre platformele cu cea mai rapidă creştere pentru distribuţia video şi deserveşte mai mult de 17 milioane* de gospodării deţinătoare de aparate TV în regiunea nordică şi în toată Europa Centrală şi de Est.

* informaţie confirmată pentru Q1, 2010

Despre Telenor Satellite Broadcasting

Telenor Satellite Broadcasting (TSBc) oferă servicii de transmisie de televiziune pentru aplicaţii de distribuţie şi contribuţie radiodifuzorilor din întreaga Europă, folosind o reţea hibrid care cuprinde circuite terestre, staţii de sol şi flota de sateliţi. TSBc operează la pozitia orbitală de bază de 1 grad Vest, având poziţia de lider în regiunea nordică şi o poziţie cheie în Europa Centrală şi de Est. TSBc oferă utilizatorilor finali servicii pentru aplicaţiile de conectivitate şi emisie în bandă largă prin satelit din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa şi a stabilit, de asemenea, operaţiuni de satelit – înclinat la poziţia orbitală 4 grade Vest. Vizitaţi site-ul companiei la www.telenor.com.

Despre Eastern Space Systems

Eastern Space Systems este un operator regional de telecomunicaţii care oferă servicii de distribuţie de radio si televiziune digitală, proiectare, operare şi întreţinere pentru operatorii DTH, servicii de down-link, up-link, play-out şi inserare de publicitate si servicii DSNG pentru radiodifuzorii de pe piaţa locală. ESS operează propriile sale teleporturi în Bucureşti şi in Sofia. Vizitati site-ul companiei la www.ess.ro.

Oslo / Bucuresti, 30.03.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *