free download 78 travel guides written by experts

Targul GAUDEAMUS Carte Scolara – bilantul primelor 8 zile

Radio România vă invită la Târgul GAUDEAMUS Carte Şcolară! Evenimentul care a transformat centrul Capitalei într-un centru al pieţei de carte, se desfăşoară în intervalul 19 – 28 septembrie în incinta unui pavilion expoziţional mobil amplasat în Piaţa Universităţii (la statui). Programul de vizitare este zilnic între orele 10.00 şi 20.00, iar intrarea este liberă.

Bilanţul provizoriu al ediţiei (cumulat pentru primele opt zile) prefigurează un palmares cu adevărat de excepţie, consolidând statutul evenimentului în peisajul editorial românesc:
– peste 26.000 de vizitatori;
– vânzări peste aşteptări, înregistrate şi confirmate de către expozanţi;
– circa 3.000 de volume donate în cadrul campaniei Cărţile se întorc acasă; fondul de carte astfel constituit va avea ca destinaţie, în acest an în mod excepţional, Penitenciarul Jilava şi Penitenciarul Rahova.

Târgul GAUDEAMUS care marchează debutul anului şcolar vine în întâmpinarea celor direct interesaţi să studieze şi să achiziţioneze manualele, auxiliarele şi materialele didactice necesare pe parcursul anului de studiu în curs. Oferta generoasă a ediţiei, la care participă aproape 50 de expozanţi – cu stand propriu sau prin reprezentare, printre care se regăsesc cele mai cunoscute şi mai apreciate edituri specializate exclusiv pe carte educaţională sau cu un important segment de acest tip – cuprinde:
– gama aproape completă de manuale şi auxiliare aprobate de ministerul de resort pentru acest an şcolar;
– numeroase materiale didactice, pentru toate disciplinele şcolare, necesare atât în studiul individual cât şi pentru dotarea cabinetelor şi a laboratoarelor de specialitate: dicţionare, atlase, hărţi şi planşe, lecţii interactive pe suport multimedia etc.;
– ghiduri şi îndrumare pentru cadrele didactice;
– cea mai mare parte a titlurilor din bibliografia şcolară, din literatura română şi străină şi multe dintre bestseller-urile adresate copiilor şi adolescenţilor, publicate în ultima perioadă, la preţuri accesibile;
– cărţi şi jocuri educative pentru preşcolari.

Parteneri: Primăria Municipiului Bucureşti, Regia Autonomă de Transport Bucureşti, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi Spectacular.

Următorul eveniment în calendarul Programului LECTURA 2014 este Târgul Internaţional GAUDEAMUS Carte de Învăţătură, ediţia cu numărul 21, care va avea loc în perioada 19 – 23 noiembrie în Pavilionul Central Romexpo. Înscrierea expozanţilor are loc în perioada 24 septembrie – 10 octombrie la sediul Radio România.

Bucuresti, 25.09.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *