free download 78 travel guides written by experts

Solutii pentru afaceri mai prospere, chiar si pe timp de criza

Miercuri, 6 mai 2009, are loc „Soluţii de optimizare a gestiunii întreprinderii”, un nou eveniment din seria Agora Technology Conferences

Bucureşti, 5 mai 2009: Institutul Bancar Român şi Agora Media organizează mâine, 6 mai 2009, conferinţa „Soluţii de optimizare a gestiunii întreprinderii”. Evenimentul va avea loc în Aula Institutului Bancar Român din strada Radu Vodă nr. 3, sector 3, începând cu ora 09:30.

Unii ar putea susţine că într-o perioadă de criză economică mondială precum cea pe care o traversăm, eficientizarea gestionării proceselor devine mai puţin importantă comparativ cu găsirea unor soluţii de menţinere a afacerii la o cotă rezonabilă. Cu alte cuvinte, că leadershipul capătă acum o importanţă mult mai mare decât simplul management al afacerii.

Posibil ca aceste persoane să aibă dreptate. Însă cine împiedică o firmă să-şi găsească soluţiile în timp ce îşi gestionează mai eficient resursele? Aplicaţiile ERP, căci despre ele este vorba, au tocmai această menire, de a ajuta la exploatarea şi gestiunea mai bună a resurselor unei întreprinderi. Traduse în termeni financiari, astfel de soluţii, chiar dacă nu găsesc surse de venituri noi, măcar au un rol esenţial la realizarea de economii şi, în ultimă instanţă, la salvarea de bani. Iar uneori simpla economisire este suficientă pentru a traversa criza.

Ca urmare a crizei economice, în 2009 piaţa ERP din România va creşte la jumătate faţă de rata din 2008, potrivit unui studiu recent realizat de Pierre Audoin Consultants (PAC) sub titlul ERP România 2008. Potenţialul pieţei de soluţii şi servicii ERP din România este, fără îndoială, unul din cele mai mari din regiune. Însă, din păcate, chiar şi în ultimii ani care au fost consideraţi de vârf pentru economia românească, adoptarea soluţiilor ERP a fost mult mai lentă decât se previziona. Astfel, infirmând previziunile de creştere de peste 25% anual, piaţa de ERP din România a crescut cu doar 18,9% în 2007 – 15,7% în software şi 21,7% în servicii de implementare. Însă, pentru ca procesele de optimizare a întreprinderii să fie complete, este nevoie şi de componenta Customer Relationship Managemenr (CRM).

Acestea sunt şi subiectele de la care pornesc prezentările şi discuţiile din cadrul evenimentului Agora Technology Conference cu titlul „Soluţii de optimizare a gestiunii întreprinderii”.

Participanţii la conferinţă vor putea afla direct de la frunizorii şi integratorii de astfel de soluţii beneficiile acestora. Astfel, reprezentanţi ai companiilor partenere Bit Software, Romsys, EMC2 şi Crescendo vor prezenta soluţiile şi serviciile pe care le propun companiilor pentru eficientizarea activităţii lor.

Evenimentul se adresează persoanelor de decizie şi directorilor IT din companii medii şi mari din România şi/sau instituţiile financiar-bancare, telecom şi utilităţi, precum şi directorilor de IT din Administraţia Publică Centrală.

Conferinţa este promovată de partenerii media PR Wave, PR Directory, Medialook.ro, CalendarEvenimente.ro, wall-street.ro, IT Trends şi Agora News.

Bucuresti, 05.05.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *