Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

SolePAD Cluj-Napoca

reducerea costurilor IMM-urilor, prin tehnologia informaţiei, finanţabilă nerambursabil

Aproape 100 de reprezentanţi ai unui număr de 74 de companii clujene au participat la cea de-a doua ediţie a programului de evenimente B2B SolePAD (Soluţii Eficiente pentru Afaceri Durabile), organizată de Agora Media la Hotel Premier, din Cluj-Napoca, în data de 20 aprilie.

În spiritul deja al tradiţiei SolePAD, conferinţa a avut două componente interesante şi utile oricărei întreprinderi româneşti: oferta de tehnologie şi servicii pentru eficientizarea costurilor de funţionare a firmei, respectiv o ofertă variată  de opţiuni de finanţare – banii fiind, de obicei, principala piedică în calea demarării implementărilor.

Tocmai de aceea, la Cluj a fost prezent şi Aurel Neţin, secretar de stat pentru Tehnologia Informaţiei în cadrul MCTI, care a supervizat prezentarea, de către Diana Stângu, consilier pe probleme de integrare din partea MCTI, a rolului Ministerului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei în sprijinirea IMM-urilor prin fonduri structurale. Tot despre bani a vorbit şi Călin Tatomir, director general al Cabinetului Călin Tatomir (CCT): bani nerambursabili pentru informatizare şi nu numai, la fel ca şi Ileana Popescu, consilier în cadrul Agenţiei Naţionale pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie (ANIMMC), şi Florin Bodea, directorul Raiffeisen Bank Cluj, care a prezentat oferta băncii sale pentru IMM-uri. .

SolePAD este, de altfel, un eveniment care integrează toate componentele unei soluţii complete pentru o afacere în plină dezvoltare: arhivare electronică de la Terradox, comunicaţii telefonice la costuri reduse de la Net Point, echipamente eficiente de la Dell prin Sfinx/Lasting Group, mijloace de calculare a costurilor totale de deţinere a unei soluţii informatice de la Scop Computers, respectiv surse de finanţare de la Raiffeisen Bank şi programe de finanţare nerambursabile prin CCT şi ANIMMC.

Pentru promovarea pe plan local a SolePAD Cluj Napoca, Agora Media mulţumeşte partenerilor săi media: Vitrina Advertising, Monitorul de Cluj, Săptămâna Clujeană, Antena 1 Cluj-Napoca, Ziua de Cluj, Clujeanul, Ziarul Clujeanul, MixFM Cluj, Radio Guerilla, Alpha TV.

SolePAD este o platformă solidă de informare asupra ofertei de soluţii informatice pentru scăderea costurilor şi eficientizarea administrării activităţii firmelor, respectiv a posibilităţilor de finanţare a achiziţiilor de aplicaţii şi tehniologie cu fonduri nerambursabile sau parţial rambursabile.

SolePAD este un instrument creat anume pentru conducătorii de companii din întreaga ţară care trebuie să ia decizii privind retehnologizarea întreprinderilor lor şi să se şi asigure că dispun de finanţarea necesară. Conceptul „all in one” se adresează persoanelor din conducerea acestor companii, scopul fiind de a oferi un serviciu integrat.

Programul evenimentului de la Cluj-Napoca este disponibil la www.solepad.ro.

Bucuresti, 20.04.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *