free download 78 travel guides written by experts

SIVECO Romania va deveni un lider european

in domeniul integrarii software

Principalele elemente în atingerea acestui deziderat sunt listarea la bursa  si parteneriatele strategice cu liderii IT globali

 În prima jumatate a anului 2006, evolutia afacerilor SIVECO România s-a înscris în tendinta de crestere pe care compania o înregistreaza în ultimii ani.

Consolidarea pozitiei SIVECO Romania pe piata locala

Semnarea de 58 de contracte noi, cu organizatii apartinând în proportie de 90% sectorului privat, demararea noilor proiecte precum si continuarea proiectelor de nationale începute în anii precedenti, stau la baza îndeplinirii obiectivelor de afaceri stabilite pentru aceasta perioada a anului.

Între companiile care au devenit clienti SIVECO Romania SA în 2006 se numara: WINMARKT, RODMIR EXPERT, TMUCB , MEDLIFE, , UNIVERSITATEA SUCEAVA, ROMENERGO, , INTFOR GALATI, MAREX Braila, AKER Tulcea, AUTORITATEA NAVALA ROMANA, TOTAL ELECTRIC OLTENIA Râmnicu Vâlcea, Administratia Nationala a Rezervelor de Stat, Unicom Bunkering, COMISIA DE SUPRAVEGHERE A ASIGURARILOR etc.

Pâna la sfârsitul anului 2006, compania îsi propune  îmbogatirea portofoliului de clienti cu 120 de organizatii.
În 2006, SIVECO Romania a continuat sa lucreze în proiectele majore, de anvergura nationala, începute în anii trecuti: Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS), Petrom si MEdC.

S-au continuat cu success implementarile la Romanceram, Com Auto Meridian, Anticorosiv, Marconf, Ultex, Aeroportul International Traian Vuia Timisoara, Uztel Ploiesti, Carpatair si s-au finalizat proiecte precum: Celco, Dobrogea Biscuit, Arpechim Pitesti, Congaz, Alcoa Fujikura.

Studiul nivelului de satisfactie al beneficiarilor SIVECO Romania

Studiul nivelului de satisfactie al beneficiarilor SIVECO Romania realizat în lunile mai si iunie 2006 arata ca cei mai multi dintre clientii SIVECO România (88%)considera ca a lucra cu aceasta companie este usor si profitabil.

Principalele motivatii ale acestor aprecieri se refera la capacitatea produselor si serviciilor SIVECO Romania de a le rezolva problemele, cât si la adaptabilitatea si performanta aplicatiilor.

Promptitudinea si calitatea serviciilor, documentatia completa, accesibila  si furnizata la timp sunt motive de satisfactie frecvent invocate de clienti.

79%  din clienti sunt multumiti si foarte multumiti de serviciile de consultanta si service pentru problemele curente; 88% dintre clienti considera ca SIVECO Romania le întelege cerintele strategice, pe termen lung.
 
Extinderea retelei de parteneri

Consecventa politicii de dezvoltare continua a parteneriatului  cu firme românesti din diverse zone ale tarii: Cluj Napoca, Târgu Mures, Neamt, Calarasi, Vrancea, Arges, Brasov, Timisoara, SIVECO România a acordat o atentie deosebita activitatilor de marketing si vânzari, respectiv cresterii a veniturilor realizate împreuna cu acestia. De altfel, la întâlnirea partenerilor, desfasurata în luna iunie la Poiana Brasov, aceasta strategie de colaborare a fost re-analizata si consolidata.

Perfectionarea modelului de business
Cu ajutorul unor consultanti specializati în afaceri internationale si prin implicarea echipei locale de management, recent, a fost finalizat procesul de elaborare a strategiei companiei pentru urmatorii 5 ani. 

În acest orizont de timp, SIVECO Romania isi propune sa evolueze de la statutul de cea mai importanta casa romaneasca de software la cel de integrator software regional, pentru a ajunge, în urmatorii 10 ani, un lider la nivel european.
 
Pentru ca listarea actiunilor unei organizatii este o etapa normala si necesara de crestere într-un mediu de afaceri matur si transparent, actionarii SIVECO Romania SA vor evalua în urmatorii 3 ani oportunitatea demararii formalitatilor legale în vederea pregatirii companiei pentru a fi listata la bursa de valori.

Se urmareste astfel accesul facil al firmei la finantari prin emisiuni de actiuni si obligatiuni; cresterea vizibilitatii firmei în rândul partenerilor de afaceri, colaboratorilor si clientilor actuali si potentiali, în special a celor straini; simplificarea operatiunilor de registru si de transfer al actiunilor; posibilitatea stabilirii unei valori corecte, de piata a companiei.

"Procesul de decizie va fi influentat de evaluarile constante pe care actionarii le vor face în urmatoarea perioada de timp pe piata bursiera. Pentru ca atât Intel Capital cât si Enterprise Investors dispun de o expertiza exceptionala în domeniu, decizia listarii companiei va fi luata numai atunci cand compania va fi foarte bine pregatita pentru acest pas", declara doamna Irina SOCOL, director general SIVECO Romania 

 
Atingerea  acestor  deziderate ambitioase, se bazeaza pe realizarea unui ritm anual prognozat de crestere a cifrei de afaceri si a profitului, superior pietei.

Se va urmari pastrarea în continuare a unui raport echilibrat între export (50%) si activitatea pe piata interna (50%).

Strategia de produs include: produse standard, solutii dedicate si aplicasii customizate, extinderea cu noi functionalitati a proiectelor de eHealth si eLearning demarate si replicarea lor pe piete internationale, implementarea de aplicatii terte.

Actuala strategie de dezvoltare cuprinde eforturi intense de investitii în cercetare si dezvoltare, urmarindu-se lansarea de noi produse cu potential mare de valorificare comerciala.

O atentie deosebita este acordata procesului de extindere pe pietele externe. 
O premiza favorabila o reprezinta relatiile de afaceri cu partenerii globali Intel, HP, IBM, Oracle, Bull, Microsoft.

"În fapt, SIVECO Romania îsi propune sa devina un partener strategic pentru aceste companii globale si un pas decisiv în aceasta directie s-a facut prin includerea companiei in portofoliul Intel Capital. Colaborarea cu aceste companii implica relatii cu reteaua gloabala de parteneri a fiecaruia dintre ele", spune doamna Irina SOCOL.

Având o strategie focusata pe încurajarea inovatiei, Intel Capital, fondul de investitii al Intel, îsi concentreaza atentia asupra companiilor cdin toata lumea, care dezvolta tehnologii inovatoare promitatoare. Intel Capital investeste în acele tehnologii (existente si noi) care contribuie la dezvoltarea de solutii standard, conduc la cresterea globala a Internetului, faciliteaza utilizarea de noi modele si progresul platformelor de calcul si comunicatii.

Facând parte din corporatia Intel, Intel Capital evalueaza cele mai promitatoare investitii ale acesteia, ofera consultanta tehnologica  si de afaceri companiilor din portofoliul sau si pune la dispozitie acces nelimitat la cele mai recente realizari din industrie. producatoare de hardware, software si care ofera servicii, pe mai multe segmente de piata, precum computing, networking si comunicatii wireless. Din 1991, Intel Capital a investit peste 4 miliarde USD în aproximativ 1 000 companii, din peste 30 de tari. De la fondarea sa, aproximativ 160 companii din portofoliul sau au fost achizitionate de alte companii, iar alte 150 companii au devenit publice, în urma mai multor schimburi derulate la nivel mondial. Intel Capital are ca angajati manageri de investitii în aproximativ 25 tari din întreaga lume. Numai anul trecut Intel Capital a investit peste 130 milioane USD în aproape 110 contracte, aproximativ 40% dintre investitii fiind realizate în afara Statelor Unite.

În anul 2005, Intel Capital si Enterprise Investors (EI), cel mai mare fond de investitii din Europa Centrala si de Est au anuntat o investitie de 12 milioane USD în SIVECO Romania.

Aceasta este cea mai mare de pâna acum, din domeniul nostru si din tata noastra si una dintre cele mai însemnate investitii internationale de IT din Europa Centrala si de Est.

 
Cresterea numerica si calitativa a echipei
Perfectionarea modelului de business include îmbunatatiri aduse proceselor organizationale si managementului resurselor umane.

În conformitate cu evolutia afacerilor, echipa SIVECO urmeaza sa aiba pâna la sfârsitul anului 2006 peste 500 de specialisti, cresterea numerica fiind sustinuta de cea calitativa.

Preocuparea permanenta a SIVECO România pentru îmbunatatirea competentelor angajatilor prin instruire adecvata, crearea unui mediu de lucru placut, recunoasterea contributiei fiecarei persoane la dezvoltarea companiei plaseaza SIVECO Romania în topul celor mai dezirabili angajatori pe piata fortei de munca.
 
Recunoasteri nationale si internationale
Experienta si profesionalismul specialistilor SIVECO Romania au adus si anul acesta companiei prestigioase premii si importante recunoasteri interne si  internationale.

 
Astfel, SIVECO Romania a primit în iunie 2006, din partea OECD (Organization for Economic Cooperation and Development), la Viena, premiul "Innovative Domestic investor of the year 2006".

Importanta acestui premiu este absolut exceptionala, OECD fiind unul dintre cele mai importante forumuri internationale de dezbatere a politicilor economice si sociale la nivel global, o asociatie apolitica a tarilor cel mai bine dezvoltate din punct de vedere economic având drept misiune construirea unei economii puternice în statele membre, îmbunatatirea eficientei, perfectarea sistemelor de piata, extinderea comertului liber si contributia la dezvoltarea economica. Forumul are in prezent 30 de tari membre care conlucreaza pentru a raspunde provocarilor economice, sociale, ajuta guvernele în directia cresterii prosperitatii si a luptei împotriva saraciei prin crestere economica, stabilitate economica, comert si investitii, tehnologie, inovatie, anteprenoriat si cooperare în scopul dezvoltarii.

De peste 40 de ani, OECD este una dintre cele mai mari si mai de încredere surse de statistica comparata, statistica economica si date sociale.

Valoarea si valabilitatea recomandarilor si rezolutiilor OECD este atât de mare, încât se constituie practic într-o matrice de functionare a economiei mondiale.

Recunoasterea efortului investitional, pe plan national si regional, facut de SIVECO România este o onoare deosebita, cu atât mai mult cu cât procesul de selectie al companiilor si proiectelor de investitii care au accelerat reformele si au contribuit la imbunatatirea climatului de business în regiune, facut de OECD  a a fost extrem de riguros si drastic, existand tari din care n-a fost premiata nicio companie. Din Romania au mai primit distinctii Erste Bank (pentru privatizarea BCR) si Saint-Gobain Glass Romania SRL (pentru constructia unei fabrici de sticla)

 
În mai 2006, CEFTAC (Central European advocacy for a Fair and Transparent Competition) a declarat activitatea SIVECO drept "cea mai transparenta conduita a unei companii în domeniul concurentei".

Organism ce cultiva dezvoltarea si consolidarea unui mediu de afaceri european deschis, bazat pe principiile liberei concurente si competitivitatii economice, Platforma CEFTAC acorda anual distinctii unor companii românesti din diverse sectoare de activitate, ca o recunoastere a efortului pe care acestea  îl depun în vederea crearii unui mediu de afaceri local stabil, transparent si competitiv. Celelalte companii nominalizate la premiul obtinut anul acesta de SIVECO Romania SA au fost General Electric, Orange, OMV, UNITA si Reckitt – Benckiser.

Editia din acest an a Galei Platformei CETAC a fost organizata de EUROLINK – Casa Europei – organizatie neguvernamentala care sustine prin programe de informare si educare publica, integrarea României în Uniunea Europeana si  s-a desfasurat sub înaltul patronaj al Presedintiei UE, având girul Guvernului Federal al Republicii Austria.

Sistemul calitatii a fost recompensat în februarie 2006, la Frankfurt, cu "ARCH OF EUROPE for Quality and Technology", categoria platina.

Premiile de excelenta si prestigiu în afaceri Arch of Europe, acordate anual de catre prestigioasa asociatie Business Initiative Directions (BID) reprezinta o recunoastere a contributiei pe care companiile o aduc la dezvoltarea mediului de afaceri local, si nu în ultimul rând, pentru eforturile, succesul si angajamentul în sustinerea calitatii. Business Initiative Directions (BID) este un pionier in domeniul calitatii comunicarii corporatiste. Marca BID si-a facut cunoscuta prezenta în 163 de tari ale lumii si a introdus  o fundamentare solida pentru implementarea  unui proces de calitate integral, prin tehnologia  si procedurile   QC 100 -Total Quality Management.

Crearea standardului TQM QC 100 este rezultatul unei munci desfasurate timp de mai multi ani de catre specialisti si profesionisti internationali în gestiunea afacerii.

Principiile de management al calitatii, care stau, de asemenea, la baza sistemului implementat în SIVECO România respecta criteriile prevazute în standardul TQM QC 100, si servesc drept ghid pentru îmbunatatirea continua  a proceselor din cadrul companiei.

Si produsele companiei au fost evidentiate, SIVECO Applications primind "Premiul de Excelenta PC World", iar SIVECO Business Analyzer recunoasterea de "cea mai buna solutie de e-business" (Premiile IT&C ale Camerei de Comert Industrie si Agricultura Galati, 2006).

Extinderea responsabilitatii sociale a companiei  
Constientizând misiunea sa de membru responsabil al comunitatii din care face parte, SIVECO Romania si-a extins si diversificat implicare în sustinerea societatii românesti, initiind, desfasurând, finantând activitati cu caracter educational, cultural, umanitar.

Continuând demersurile din anii trecuti, Centrul Virtual de Excelenta a "excelat" si anul acesta. Inaugurat la începutul anului 2003, Centrul Virtual de Excelenta SIVECO reuneste o serie de initiative menite sa contribuie la promovarea creativitatii în domeniul instruirii. Demersul are la baza preocuparile companiei în dezvoltarea de solutii complexe si complete de eLearning.

Sub egida Centrului Virtual de Excelenta s-au desfasurat anul acesta cea de-a patra editie a competitiei nationale si internationale Cupa SIVECO, a doua editie a competitiei online Sansa de a deveni Campion, inaugurarea Academiei SIVECO la ASE.

De asemenea, sub egida Centrului Virtual de Excelenta au fost demarate in 2006 doua activitati de responsabilitate civica, respectiv campania de proliferare a nonviolentei în scoli ("Fii inteligent, nu fi violent") si actiuni de instruire asistate de calculator în comunitati rurale ("Sa învatam sa învatam – în comuna doljeana Breasta, în parteneriat cu organizatia non-guvernamentala World Vision).

Nu în ultimul rând, SIVECO Romania sustine în mod activ initiativele nationale si internationale menite sa sporeasca nivelul de transparenta si credibilitate a mediului de afaceri românesc, de eliminare a coruptiei si de consolidare a eticii de business, fiind între primele companii românesti care au aderat la Global Compact si PACI (Partnering Against Corruption Initiative).

"Pentru cea de-a doua perioada a anului 2006, planurile companiei noastre vizeaza consolidarea si extinderea cu succes a proiectelor aflate în derulare, intensificarea investitiilor în proiecte de cercetare si dezvoltare, identificarea si valorificarea oportunitatilor de business locale si internationale, în special în calitate de furnizor de proiecte la cheie", spune doamna Irina SOCOL. "Dorim ca cifra de afaceri de anul acesta sa fie cu 20% mai mare ca în anul precedent, sa ne continuam expansiunea pe verticale cu potential mare de dezvoltare (productie, utilitati, constructii, retail). Vom continua sa actionam ca un vector de imagine în lume pentru industria româneasca de software si pentru construirea unui mediu de afaceri etic, responsabil în România".

Bucuresti, 20.07.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *