free download 78 travel guides written by experts

SISTEM si prietenii ajung in acest weekend la Cetatea Poenari

Un eveniment Pro Istoria Fest

Pro Istoria Fest, un festival ce isi propune sa puna muzica prezentului in slujba trecutului, ajunge pe 1 si 2 octombrie la Cetatea Poenari. Sistem si prietenii promit un weekend plin de evenimente speciale, concerte, show-uri de lumina, workshop-uri, cu scopul declarat de a aduce in atentia publicului acest obiectiv turistic de mare valoare istorica.

Pro Istoria Fest se va desfasura la poalele vestigiilor istorice ale cetatii Poenari, cunoscuta si sub numele de “cetatea lui Negru Voda”, aflata la 26 de km de Curtea de Arges.

Zoli Toth, organizator Pro Istoria Fest:

Ma bucur ca Pro Istoria Fest ajunge in acest weekend la Cetatea Poenari, dupa ce, in septembrie, am inaugurat la Cetatea Domneasca de la Targoviste seria acestor manifestari de promovare a cetatilor medievale romanesti. Avem o istorie frumoasa, avem vestigii istorice valoroase, dar prea putin cunoscute de publicul larg si mai ales de generatiile tinere. Prin conceptul Pro Istoria Fest invitam publicul sa rememoreze vremuri glorioase, de mult apuse, dar sa se si bucure de valorile prezentului, aducand in spatii istorice consacrate artisti si muzicieni de tinuta.

Festivalul va debuta sambata, 1 octombrie, la orele 10:00, cu un program de inspiratie medievala, care va cuprinde parade ale luptatorilor medievali, demonstratii de lupte, concursuri de tras cu arcul, parade de domnite si demonstratii de dans medieval. Pentru copii, dar nu doar pentru ei, vor fi organizate ateliere de papusi, dar si spectacole de teatru de papusi.

Pe scena vor urca de la orele 16:00 nume binecunoscute ale folclorului autohton: Petrica Matu Stoian si Sanda Argint.

Prima zi se va incheia cu concertele sustinute de trupele Vunk, Sistem si Holograf. Un adevarat show de muzica si lumina, ce va culmina cu un show de lasere proiectate pe ruinele cetatii.

Duminica, 2 octombrie, vor continua paradele de luptatori medievali, dar vor fi organizate si workshop-uri de bijuterie, expozitii de arme si armuri, dar si concursuri de alergare in saci si de tras cu franghia. Un concert de muzica medievala va intregi aceasta prima parte a zilei.

Dupa-amiaza, de la orele 15:00, vor urca pe scena Nina Predescu si Silvana Riciu, cu recitaluri de muzica populara, urmand ca spre seara publicul sa se bucure de nume binecunoscute ca Xonia sau DeepCentral.

Capul de afis al festivalului, Sistem, va incheia cele doua zile Pro Istoria Fest cu un program cu totul inedit, alaturi de trupa Crispus, care imbina acrobatia cu jocul cu focul, intr-un spectacol cu efecte vizuale unice.

Pro Istoria Fest isi propune sa promoveze o serie de cetati medievale aflate pe intreg teritoriul Romaniei, prin evenimente de inalta tinuta culturala si artistica.

PRO ISTORIA FEST – Cetatea Poenari este un eveniment ce face parte dintr-un proiect finantat din fonduri europene, intitulat „Sistem si prietenii – cetatea Poenari, respect pentru trecut” si care isi propune sa promoveze aceasta locatie cu semnificatie istorica deosebita din Romania.

Bucuresti, 27.09.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *