free download 78 travel guides written by experts

Shachar Shaine este noul Presedinte al Consiliului Investitorilor Straini

Shachar Shaine, Presedintele companiei United Romanian Breweries Beprod, unul dintre pricipalii jucatori de pe piata de bere si bauturi racoritoare din Romania, a fost desemnat Presedintele Consiliului Investitorilor Straini. Astfel, incepand din luna iunie, el va face parte, alaturi de Mariana Gheorghe (CEO Petrom), Gilbert Wood (CEO Hall, Dickler) si Serban Toader (Senior Partner KPMG) din Comitetul Executiv al FIC.

Obiectivul principal al FIC este promovarea dialogului intre factorii de decizie si investitori, in vederea imbunatatirii mediului de afaceri din Romania si a reducerii impactului actualei crize financiare la nivel local.

"Este o onoare pentru mine sa ma alatur altor companii implicate in activitati menite sa incurajeze atragerea potentialilor investitori straini in Romania, dar si pentru a mentine o relatie buna cu factorii de decizie. In plus, realizez si importanta pe care discutiile pe care le vom avea cu reprezentantii Guvernului Romaniei ar putea duce si la solutionarea unora dintre probleme majore ale Romaniei, mai ales in aceasta perioada extrem de dificila din pucnt de vedere economic.", a declarat Shachar Shaine, Presedinte URBB.

Principalele teme propuse de Shachar Shaine pentru activitatile viitoare ale FIC sunt:

    (1) discutarea imediata a masurilor care trebuie luate pentru a depasi criza economica;

    (2) consolidarea si cresterea numarului membrilor FIC, cooptand toti investitorii straini din Romania;

    (3) pledarea pentru o legislatie specifica in vederea cresterii flexibilitatii pietei muncii;

    (4) lobby pe langa factorii de decizie din Romania pentru implementarea masurilor in vederea atragerii de noi investitii atat in domenii noi, cat si in cele deja existente;

    (5) stabilirea de linii de comunicare cu UE si autoritatile locale, in special cu privire la imbunatatirea perceptiei asupra economiei romanesti.

Consiliul Investitorilor Straini (FIC) este o asociatie a celor mai importanti investitori straini din Romania. Consiliul Investitorilor Straini a fost infiintat in 1997 si are peste 100 de companii membre, a caror investitie cumulata in Romania depaseste suma de 16 miliarde de euro, reprezentand aproximativ doua treimi din volumul total al investitiilor straine din tara. Misiunea Consiliului Investitorilor Strauini este de a facilita dialogul intre factorii de decizie relevanti si investitori pentru imbunatatirea climatului de afaceri din Romania si pentru a asigura asistenta Romaniei in procesul de aderare la Uniunea Europeana.

Bucuresti, 19.06.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *