free download 78 travel guides written by experts

Sfatul Baumix: Economiseste cu tencuiala decorativa potrivita termosistemului

Potrivit specialiștilor Baumix, termosistemul protejat de tencuială decorativă conservă pentru mai mult timp lucrarea de izolaţie termică

Eliminaţi pierderile de căldură cu ajutorul tencuielii decorative potrivite

Toate locuințele nou construite sau renovate beneficiază în prezent de tâmplărie cu geamuri termopan și sistem de termoizolație, compus în general din plasă de fibră de sticlă, polistiren, adezivi și vopsele, dar un rol extrem de important îl joacă tencuiala decorativă, destinată finisării sistemului, potrivit specialiștilor Baumix.

Tencuiala decorativă are rolul de a proteja întregul sistem termoizolant de intemperii și de a-i crește eficiența și durabilitatea în timp, precum și de a oferi locuinței un aspect nou și curat.

Dacă termosistemul nu este protejat de tencuiala decorativă, efectele pe termen lung afectează calitatea lucrării şi duc la costuri suplimentare pentru beneficiar. Astfel, cele mai întâlnite efecte ale lipsei tencuielii decorative alături de termosistem:
– masa de spaclu se degradează rapid în timp datorită intemperiilor (grindină, ploaie) și
fenomenului de îngheț-dezgheț. Degradarea începe cu apariția de fisuri, urmate de dezlipiri locale, plasa din fibră de sticlă devenind vizibilă. În 1-2 ani, degradările pot fi atât de accentuate încât
devine necesară curățarea masei de spaclu de pe polistiren și aplicarea unui nou strat.
– plăcile de polistiren se îmbibă de umiditate și își pierd proprietățile de izolare termică. În acest
caz, pierderile de căldură din interiorul casei prin pereți cresc și, odată cu acestea, factura la încălzire.

În alegerea tencuielii decorative destinate finisării sistemelor de termoizolație, potrivit specialiștilor Baumix, respectaţi următoarele criterii:

1. Rezistență la fisuri
Fațada poate fi protejată împotriva apariției fisurilor sau a defectelor din loviri accidentale prin utilizarea unei tencuieli cu un grad ridicat de elasticitate, conferit spre exemplu de armarea tridimensională cu fibre.

2. Impermeabilitate și rezistență împotriva mucegaiului
Tencuiala decorativă structurată TDS96 de la Baumix, datorită tehnologiei MicroPor, creează în structura tencuielii o rețea de pori microscopici ce asigură impermeabilitatea totală la apă și o permeabilitate la vapori de până la 5 ori mai mare decât în cazul tencuielilor decorative obișnuite. Astfel, fațada este protejată de degradările cauzate de factori climatici și apariția condensului sau a mucegaiului la interior sunt uşor prevenite.

3. Rezistența la ultraviolete, praf și foc
Tencuiala decorativă ar trebui să conțină pigmenți naturali, cu rezistență UV, care să garanteze constanța în timp, în ceea ce privește aspectul și culoarea.

În cazul tencuielii TDS96, spre exemplu, indicele pH12 inhibă dezvoltarea microorganismelor pe fațadă și, în plus, datorită impermeabilității, praful nu este atras.
Este foarte important și ca tencuiala folosită în termosistem să fie non-combustibilă, să nu se aprindă și să nu degaje fum toxic.

4. Estetică
Baumix este singurul producător de tencuială decorativă pe bază de marmură, acest tip de tencuială fiind recomandat mulţumită aspectului echilibrat și capacităţii de a pune în valoare volumetria și detaliile arhitecturale ale locuinței.

Tips and tricks

· Solicitați garanție pentru tencuiala decorativă – spre exemplu, tencuielile decorative Baumix au 10 ani garanție și 30 de ani durată de serviciu
· Stratul suport trebuie să fie uscat, rezistent, uniform, pentru că tencuiala decorativă poate compensa doar într-o mică măsură denivelările
· Dacă tencuiala nu se pune în operă imediat după preparare, se observă o modificare a consistenței. Nu este necesară adăugarea de apă, ci doar reamestecarea materialului

Bucuresti, 04.10.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *