free download 78 travel guides written by experts

Senzorul laser OPTEX REDSCAN a fost ales pentru a securiza o zonă de carantină

Senzorul laser REDSCAN este folosit în securizarea unei mega turbine şi stoparea oricărei acţiuni de pătrundere prin acces fraudulos.

OPTEX®, lider mondial în materie de tehnologii de detecţie, a asigurat prin senzorul laser REDSCAN securitatea unei mega turbine dedicată exploatării de gaze în insula Barrow din Australia.

Turbina a fost construită de General Electric (GE) Oil and Gas în centrul din Avenza, Italia, pentru compania Chevron.


Înainte de a fi transportată din Italia şi instalată în Australia, turbina a trebuit să fie decontaminată timp de patru zile, în portul Carrera, pentru a nu afecta în niciun fel rezervaţia naturală Barrow.

Pentru a elimina riscul oricărui fel de acces neautorizat care ar fi putut compromite procesul şi afecta implicit animalele şi fauna zonei, a fost necesară instalarea unui sistem de protecţie perimetrală. Ţinând cont de dimensinile modulelor de energie s-a decis instalarea unui sistem de securitate care să permită crearea unui zid virtual capabil să acopere întreaga lungime şi înălţime a turbinei. La baza acestui sistem au stat patru senzori laser REDSCAN.

Doi senzori au fost instalaţi vertical pentru a crea un zid de securizare a zonei dintre intrare şi sălile de stocare, iar doi senzori au fost instalaţi orizontal pentru a monitoriza zona din preajma modulelor. În cazul în care se detecta orice părundere neautorizată, senzorii REDSCAN ar fi activat în mod automat sistemul de securitate.

REDSCAN este un senzor laser premiat care poate detecta oameni, obiecte şi vehicule pe o rază maximă de 30 de metri. Acesta poate analiza mărimea, viteza de deplasare şi distanţa faţă de senzor a obiectelor sau a persoanelor urmărite şi poate activa camerele de supraveghere şi alte sisteme de securitate. REDSCAN este un dispozitiv ce transmite fascicule de lumină foarte precis. Scanerul trimite câte un fascicul la fiecare 0,25 grade şi face o scanare completă o dată la 20 de secunde. Prin urmare, la fiecare rotaţie, senzorul trimite 750 de raze de lumină, reprezentând astfel un total de 15.200 de raze în fiecare secundă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *