Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Seductia apei

Monica Ramirez
Editura Tritonic

In colectia Casmir a Editurii Tritonic a aparut recent un nou roman semnat Monica Ramirez. Avem din nou o poveste deja de succes in SUA – unde romanul a aparut sub titlul “Intimate Strangers Affair” si ca autoare Monica Danetiu-Pana. Cititorii fideli ai Monicai s-ar putea sa ii recunoasca stilul, insa orice persoana care alege sa lectureze acest nou roman va avea bucuria de a descoperi o poveste a carei actiune se desfasoara in SUA in timpul Razboiului civil.

Romanul aduce in prim-plan niste personaje foarte interesante: o tanara care absolvise Facultatea de Medicina intr-o perioada in care femeile nu prea aveau studii superioare. Medicina era o profesie la care aveau acces mai ales domnii. Si totusi iat-o pe Nathalie Arnaud in calitate de absolventa calatorind pe mare catre San Francisco. Apa este a doua ei natura – fiind fiica de marinar – si in consecinta adora sa stea pe punte, chiar si in conditii meteo nu tocmai favorabile. Capitanul vasului, Don Miguel Samuelle Cabrillo, incearca sa isi impuna autoritatea si sa o faca sa stea jos, in cabine. Numai ca desi el este o persoana dura, cu un caracter puternic, nici Nathalie nu este o persoana lipstita de puteri. Ba chiar reuseste sa ajute pe vas. Dupa ce coboara primeste un set de manusi atat de fine incat lui Nathalie nu ii venea sa creada ca le are.

Ati ghicit: intre cei doi exista o chimie, o atractie careia ea incearca sa ii reziste, lucru cu atat mai greu cu cat se va revedea cu acest capitan pentru o perioada lunga de timp, ingrijindu-l. Boala misterioasa ii aduce pe cei doi aproape si intr-un final recunosc pasiunea care ii apropie si ii cedeaza. De aici insa apar tot felul de situatii – si rasturnari de situatii – unele mai amuzante, altele deloc placute.

Seductia apei ii ofera cititorului posibilitatea de a intalni niste personaje interesante, bine create. Chiar si cele care apar mai putin aduc o pata de culoare romanului – sa il amintesc de pilda pe spiritualul frate al lui Nathalie, Claude.

O poveste de dragoste, aventura, incercari diverse – sa nu uitam perioada in care se desfasoara actiunea – totul pornind de la un articol citit de autoare despre prima femeie medic din lume.

Va invitam sa cititi aceasta carte si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site.

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *