free download 78 travel guides written by experts

Sediul unei firme de arhitectura, carte de vizita pentru clienti

Exteriorul unei construcţii este un aspect foarte important care trebuie avut în vedere atunci când se ia decizia renovării. Fiind cel mai expus la intemperii şi la trecerea timpului, acesta este în acelaşi timp cel care generează prima impresie clienţilor care trec pragul unei firme. Mai ales atunci când vorbim despre un birou de arhitectură!

Pentru că o bună parte din imaginea de ansamblu este conturată de acoperiş, alegerea celei mai potrivite soluţii pentru menţinerea identităţii clădirii devine un pas esenţial pentru încadrarea în exigenţele arhitecturale stabilite.

Recondiţionarea unei clădiri cu destinaţie specială, cum este cazul biroului de arhitectură Architel din Baia Mare, a însemnat numeroase provocări şi standarde ridicate de execuţie şi întreţinere a lucrărilor de modernizare.

Folosită în sistem de acoperiş din oţel fălţuit şi membrane cu rol de protecţie şi eficientizarea consumului de energie, montate in sistem ventilat, Lindab Artline a reprezentat în acest caz soluţia ideală. Urmărind împletirea aspectului vechi al clădirii cu cel de nou, culoarea gri a acoperişului s-a încadrat perfect în viziunea minimalistă a arhitecţilor. Potrivit atât pentru clădirile vechi, cât şi pentru cele moderne, acoperişul fălţuit Lindab se întreţine uşor, are protecţie anticorozivă excelentă şi o durată de viaţă îndelungată.

„Multe firme de arhitectură preferă să-şi amenajeze birouri în case vechi, în primul rând fiindcă demersul reprezintă o provocare pentru un arhitect şi nu în ultimul rând pentru salvarea memoriei locului. Concepţia reabilitării în acest caz a avut la bază dorinţa de a păstra şi de a pune în valoare cât mai multe elemente definitorii ale vechii clădiri, urmând ca noile intervenţii să intre în contrast cu vechiul, printr-o abordare apropiată de minimalism. Volumul principal al casei vechi, un parter clasic cu acoperiş şarpantă, a fost curăţat de finisajele inutile, fiindu-i redată textura de cărămidă iniţială, în timp ce acoperişului i s-au remodelat streşinile pentru a obţine un volum simplu, placat cu tabla lisă fălţuită. Dorindu-se obţinerea unui aspect general minimalist al clădirii, forma, maleabilitatea, flexibilitatea, cât şi naturaleţea şi simplitatea acoperişului au reprezentat aspectele esenţiale la care ne-am raportat pentru alegerea acoperişului Lindab drept soluţie optimă”, a declarat domnul arhitect Alexandru Baban.

Lucrarea de reamenajare a sediului firmei de ahitectură a constituit o provocare depăşită cu succes de arhitecţi şi constructori, care au reuşit să îmbine materiale şi culori potrivite pentru modernizarea unei clădiri care să păstreze identitatea vizuală şi memoria locului.

Arhitect: Arh.Petre Roşca, Arh. Alexandru Baban
Constructor: SC Acropolis
Beneficiar final: S.C. Architel S.R.L. Baia Mare

Bucuresti, 26.10.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *