free download 78 travel guides written by experts

Scoala Americana Internationala din Bucuresti organizeaza cea de-a 15-a editie a Maratonului

Sperantei Terry Fox

Sâmbătă, 5 septembrie 2015, Școala Americană Internațională din București (AISB) va găzdui cea de-a 15-a ediție a Maratonului Speranței Terry Fox, un eveniment sportiv caritabil ce are ca obiectiv atragerea de sprijin în vederea cercetării medicale din domeniul cancerului. Elevii, personalul AISB și părinții ce fac parte din comunitate, precum și prieteni ai lor, se vor aduna sâmbătă în jurul orei 10 la sediul școlii (Bd. Pipera), pentru a demara acest maraton simbolic pe un traseu de 5 km prin Pădurea Băneasa.

În mod tradițional, aproximativ 1000 de participanți se implică cu ideile, energia și timpul lor pentru a strânge fonduri pentru această cauză. În ultimii 14 ani, au fost strânși peste 170.000 Euro pentru sprijinirea luptei împotriva cancerului în România, bani care au fost donați spitalelor din București.

"Este pentru mine al doilea maraton Terry Fox și susțin această acțiune din toată inima. Este o ocazie unică pentru comunitatea AISB și cea internațională din București de a se alătura pentru a marca o diferență în comunitate", a spus dr. Robert Brindley, directorul AISB.

Maratonul Terry Fox Run se desfășoară la nivel mondial, participanți din toată lumea având ocazia să se alăture luptei împotriva cancerului prin sprijinirea cercetării medicale și găsirea celor mai inovatoare modalități de combatere a acestuia.

Terry Fox și Maratonul speranţei

În anul 1977, adolescentul canadian Terry Fox a fost diagnosticat cu cancer osos la piciorul drept. Piciorul i-a fost amputat cu 10 cm deasupra genunchiului. În timpul spitalizării, Terry a fost atât de copleșit de suferința pacienților bolnavi de cancer, încât a hotărât să traverseze Canada pentru a strânge bani pentru cercetarea în acest domeniu. A numit efortul său Maratonul Speranţei.

Pe data de 12 aprilie 1980, Terry Fox a început cursa de traversare a Canadei. Scopul său era să strângă 2 milioane de dolari pentru a-i ajuta pe cercetători să găsească un tratament pentru vindecarea cancerului. Și-a asumat o sarcină uluitoare: alerga aproape un maraton pe zi, timp de 144 zile în continuu. La 1 septembrie 1980, după ce a alergat 5.000 km, Terry a fost nevoit să-şi încheie cursa, deoarece cancerul începuse să i se răspândească în tot corpul. La 28 iunie 1981, Terry Fox a decedat, cu numai o lună înainte de aniversarea a 23 de ani.

Cu toate că nu și-a îndeplinit misiunea de a traversa Canada, Terry Fox și-a depășit scopul inițial de a strânge 2 milioane de dolari. El a strâns peste 24 milioane dolari şi până în prezent peste 500 milioane dolari s-au strâns în scopul cercetării din domeniul cancerului, prin cursele Terry Fox Runs, care se desfăşoară în lumea întreagă. În 10 iulie 1980, după ce a fost forțat să-și încheie Maratonul Speranței, deoarece cancerul îi invadase corpul, Terry Fox a declarat „Chiar dacă eu nu termin cursa, este nevoie ca ceilalți să meargă înainte. Cursa trebuie să continue fără mine…”.

Bucuresti, 31.08.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *