Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Schimbare in Comitetul Executiv al Bancii Comerciale Romane

Manfred Wimmer numit CEO interimar în vederea finalizării procesului de integrare

Manfred Wimmer a fost numit CEO interimar al BCR, în urma deciziei d-lui Nicolae Dănilă de a demisiona din poziţia de CEO al Băncii Comerciale Române (BCR), subsidiara din România a Grupului Erste. Dl. Wimmer, membru al Comitetului Executiv al BCR, va ocupa aceasta poziţie, începând cu 1 decembrie 2007. Nicolae Dănilă a fost numit CEO al Băncii Comerciale Române în anul 2000 şi a păstrat această poziţie după privatizarea băncii din 2005. Referitor la decizia sa, Dl. Dănila a spus: “Consider că, împreună cu întreaga echipă BCR am obţinut  până acum un succes deosebit. Astăzi doresc să-i informez pe clienţii şi pe partenerii noştri, pe colegii mei precum şi piaţa per ansamblu că, în baza întelegerii reciproce cu acţionarul majoritar, voi părăsi banca începând cu 1 decembrie 2007. Sunt convins că succesorul meu va continua povestea de succes a BCR şi le urez, pe aceasta cale, dansului şi băncii, toate cele bune.”

“Am dori să îi mulţumim lui Nicolae Dănilă pentru contribuţia crucială pe care a adus-o la rezultatele financiare solide ale Băncii Comerciale Române. El a fost cel care ne-a oferit stabilitatea necesară, experienţa extinsă precum şi angajamentul său personal pentru succesul programului de integrare a Băncii Comerciale Române în cadrul Erste Group. Înţelegem şi respectăm această decizie, al cărei moment l-am agreat împreună. Dl. Danilă ne părăseşte cu cele mai bune urări de viitor din partea noastră” a comentat Andreas Treichl, CEO al Erste Group.

Manfred Wimmer (51) a condus echipa responsabilă de achiziţia Băncii Comerciale Române de către Erste Group. În prezent acesta este vice-preşedinte şi membru al Comitetului Executiv al BCR, responsabil cu integrarea în cadrul Erste Group. „Manfred Wimmer este soluţia ideală pentru aceasta poziţie. Dumnealui cunoaşte foarte bine atât Grupul Erste cât şi operaţiunile noastre din România şi este perfect pregatit pentru a genera efecte maxime din sinergiile de grup şi avantajele competitive ale BCR pentru a duce banca la nivelul următor”, a comentat Andreas Treichl asupra alegerii noului CEO.

Manfred Wimmer va ocupa temporar poziţia de CEO. Priorităţile sale vor fi finalizarea Programului de Integrare şi Dezvoltare, îmbunătăţirea sistemului de management şi a modelelor de performanţă în BCR precum şi întărirea poziţiei de lider de piaţă a BCR.

După finalizarea procesului de integrare, va fi numit un nou CEO, care va putea dedica întreaga sa atenţie clienţilor băncii şi dezvoltării poziţiei de piaţă a BCR.

Bucuresti, 23.10.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *