free download 78 travel guides written by experts

Saxo Bank continua sa inregistreze profit

Cu un profit net de 83,1 milioane de euro, banca daneză specializată în tranzacționări și investiții online, își menține cursul stabilit anul trecut, când a înregistrat profituri record.

Venitul operațional al Saxo Bank a crescut cu 6% în 2011, ajungând la 475 milioane de euro, față de 450 de milioane de euro în 2010. Banca a continuat să investească în dezvoltarea afacerii, ceea ce a însemnat că au crescut costurile de personal și administrative – cu 12%. Cu toate acestea, profitul net a cumulat 83,1 milioane de euro, cu 4% mai puțin decât anul trecut (2010, un an record).

Afacerea cu depozitele colaterale ale clienților Saxo Bank a crescut cu 26%, ajungând la 3,59 miliarde de euro, la data de 31 decembrie 2011. Incluzând și clienții cu depozite colaterale pe platforma de tranzacționare oferită de Saxo Bank pentru retail, creșterea a fost de 13%, de la 4,21 miliarde de euro la 31 decembrie 2010, la 4,74 miliarde de euro la sfârșitul anului trecut. Afacerea de asset management a crescut cu 6%, de la 4,19 miliarde de euro la sfârșitul lui 2010, la 4,46 miliarde de euro, la 31 decembrie 2011.

Fondatorii și președinții Saxo Bank, Kim Fournais și Lars Seier Christensen, au făcut următoarea declarație comună:
“Situația generală de pe piață a redus apetitul investitorilor pentru risc și a frânat activitățile de pe piața de capital. Prin urmare, suntem satisfăcuți cu rezultatele obținute pe anul trecut, rezultate care confirmă viabilitatea modelului de business al Saxo Bank.

Răspunsul nostru la situația provocatoare de pe piață a fost să ne concentrăm pe creșterea businessului prin expansiune geografică și îmbunătățirea continuă a produselor și platformelor noastre. Direcția strategică a Saxo Bank urmărește diversificarea și extinderea ofertei de produse și servicii, pentru a atinge o audiență mai vastă, la nivel internațional. Acest lucru se îmbină foarte bine cu ambiția noastră de a oferi clienților servicii create special pentru ei. În același timp, suntem mândri că rolul nostru de a oferi tot mai multă transparență pieței de tranzacționare online e din ce în ce mai vizibil.”

În august 2011, Saxo Bank a anunțat că TPG Capital, una dintre cele mai importante firme de investiții din lume, a devenit acționar major în Saxo Bank. La jumătatea lunii decembrie, toate autorizațiile necesare au fost obținute. TPG Capital a achiziționat 30% din Saxo Bank. Fondatorii băncii dețin în continuare majoritatea Saxo Bank. Fournais Holding A/S și Lars Seier Christensen Holding A/S dețin fiecare câte 29,95% din Saxo Bank. Restul acțiunilor sunt deținute de foști sau actuali angajați ai băncii.

Bucuresti, 13.03.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *