free download 78 travel guides written by experts

LEPA BRENA – popularitate absoluta in urma selectiei la Eurovision

Curajul de a combina intr-un mod inedit doua stiluri muzicale au ridicat numele actualei dive Lepa Brena, pe cele mai inalte culmi ale succesului mondial. Stilul original al prezentarii actului artistic ar putea fi unul dintre secretele notorietatii longevive. Lepa Brena alaturi de trupa s-au remarcat prin modul in care au lansat acel mix intre muzica populară iugoslavă tradițională si cea modernă, folosind versuri provocatoare intr-o perioada relativ dificila din punct de vedere politic.

Desi, adorata de public, stilul Lepei Brena devenise usor contestat pentru prezenta sa non conformista pentru acele vremuri. In anul 1983, Lepa Brena s-a inscris alaturi de Slatki Greh la Jugovizija la selectia iugoslava pentru Eurovision Song Contest cu piesa “Sitnije, Cile, sitnije”. Aparitia sa cu o imagine provocatoare si un stil muzical diferit de cel pe care il abordau ceilalti concurenti au socat si totodata au provocat confuzii in randul publicului. Chiar daca rezultatele ulterioare nu le-a permis o calificare in competitia europeana, Lepa Brena si Slatki Greh au fost castigatorii absoluti ai concursului obtinand in urma acesteia o popularitate uriasa. Un an mai tarziu, primul concert de succes al unei cantarete iugoslave in strainatate avea sa se desfasoare chiar pe stadionul din Timisoara, loc in care Lepa Brena a fost aplaudata la scena deschisa de peste 40.000 de romani. In acest an, Asociatia Culturala Maria Domina impreuna cu Unik Show si Asociatia “Banat Art” le vor oferi timisorenilor o reeditare a reprezentatiei memorabile din anul 1984. Dupa 28 de ani, Lepa Brena si Slatki Greh vor readuce pe scena stadionului Dan Paltinisanu cele mai cunoscute melodii din repertoriul sau, precum: „Čik pogodi”, "Živela Jugoslavija" „Čačak, Čačak”, „Mile voli disko”, „Okrećeš mi leđa”, „Sanjam”, „Dva dana”, „Izdajice”, „Ti si moj greh” sau „Ti me podsećaš na sreću“. Un concert pe care admiratorii Lepa Brena il vor putea savura in data de 15 Iunie incepand cu ora 20:00.

Biletele pentru acest eveniment au fost puse in vanzare la Sala Capitol, la Opera si Teatrul National din Timisoara dar si online pe www.vreaubilet.ro si eventim.ro. Pretul unui bilet variaza in functie categoria de loc intre 80 lei si 150 lei.

Bucuresti, 13.03.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *