free download 78 travel guides written by experts

Saxo Bank anunta lansarea unui… campionat mondial paralel pe platforma sa de trading social

Saxo Bank, lider în online trading și specialist în investiții, invită traderii să prezică rezultatul Campionatului Mondial de Fotbal nu pe baza vitejiei sportive, ci pe măsurători economice.

Competiția se va baza pe grupele oficiale ale Campionatului Mondial. Țara câștigătoare pentru fiecare meci va fi determinată prin măsurători cum ar fi intensitățile relative ale creșterii PIB-ului, valutele, capitalurile, inflația, șomajul, produsele de bază și alte date macro. Măsurătoarea pentru fiecare meci va fi extrasă la întâmplare în dimineața meciului. Cele două țări care trec de fiecare grupă în runda următoare vor fi cele cu cea mai bună performanță, conform măsurătorilor noastre financiare/de piață.

De exemplu, SUA trebuie să joace cu Portugalia în Grupa G. Dacă măsurătoarea selectată este FX, câștigătorul va fi determinat de performanța euro-dolar în ziua meciului. Traderii ar putea favoriza dolarul, datorită revenirii sale liniștite încă din primăvară, dar, în același timp, volatilitatea pieței ar putea da euro un avantaj neașteptat. Într-un mod similar, alte rezultate vor fi judecate pe cea mai bună perfomanță a piețelor de capital sau profitul mediu pentru două mărfuri de export cheie cum ar fi bumbacul sau petrolul.

Competiția este deschisă tuturor pe platforma TradingFloor.com, platforma de social trading patentată Saxo Bank ce permite utilizatorilor din lumea întreagă să împărtășească strategiile de trading și performanță într-o gamă largă de clase de asseturi. Participanții trebuie doar să se înregistreze și să numească câștigătorul ales din cele 32 de țări pentru a intra în cursa pentru premiu.

O pagină web dedicată www.tradingfloor.com/worldcup2014 va publica tabelurile interactive și scorurile, dar va servi și ca forum unde participanții vor dezbate rezultatele meciurilor.

Steen Jakobsen, Chief Economist & CIO la Saxo Bank, a comentat:
“Există multiple similitudini între a juca la bursă și a juca un meci frumos. În vreme ce Spania a dominat sportul de la ultima Cupă Mondială, dominația sa în Brazilia nu este deloc asigurată; disclaimerul familiar pentru investiții care spune că “Succesul din trecut nu e o garanție a succesului viitor”, este la fel de adevărată pentru fotbal. Atât piețele, cât și sportul competițional sunt influențate de forțe imprevizibile, perturbatoare, ceea ce face ca alegerea câștigătorilor să fie dificil de prezis.

“Fotbalul continuă să fie sportul care ne poate entuziasma pe toți. Dacă politicienii și factorii de decizie ar fi fotbaliști activi, ar înțelege că fotbalul are toate soluțiile pentru problemele economice ale lumii: o echipă puternică are o apărare bună, abilități și individualism în mijlocul terenului și o avangardă de atacanți detașați.”

Bucuresti, 12.06.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *