metalshow

Sapte primarii din Romania inscrise in competitia Capitala Verde a Romaniei

Umbrela Verde, program de protectie a mediului initiat de compania Tuborg Romania, alaturi de Ministerul Mediului si Padurilor, au demarat in luna iulie unul dintre cele mai mari proiecte de mediu din Romania. Proiectul Capitala Verde a Romaniei se va desfasura in perioada 1 iulie – 1 decembrie 2010 si isi propune sa implice toate orasele municipii resedinta de judet din Romania.

Scopul proiectului este de a responsabiliza populatia Romaniei cu privire la respectarea mediului inconjurator, provocand totodata atat autoritatile locale, cat si cetatenii sa desfasoare proiecte ecologice cu scopul de a imbunatati stilul de viata urban.

Pana in acest moment, s-au inscris in cursa pentru titlul de Capitala Verde a Romaniei Primariile oraselor Timisoara, Braila, Slobozia, Alexandria, Brasov, Primaria Sectorului 2 si Primaria Sectorului 6.

"Ne bucuram ca proiectul demarat alaturi de Umbrela Verde are un ecou atat de puternic in randul reprezentantilor Primariilor din Romania si ca, intr-un timp relativ scurt de la inceperea inscrierilor in competitia Capitala Verde a Romaniei, avem deja 7 concurenti. Invitam si incurajam pe aceasta cale si alte orase din tara noastra sa se inscrie in concurs si sa se alature actiunilor pe care le desfasuram alaturi de partenerii nostri.", a declarat ministrul Mediului si Padurilor, László Borbély.

"Capitala Verde a Romaniei isi propune sa duca la un alt nivel preocuparea pe care proiectul Umbrela Verde o are fata de starea mediului inconjurator. Anul acesta ne dorim ca actiunile noastre, fie ca este vorba despre colectarea selectiva a deseurilor, ecologizare sau informare, sa aiba un impact mult mai mare in randul fiecarui locuitor al tarii noastre. Multumim tuturor celor care au fost alaturi de noi pana in prezent si invitam in competitie si autoritatile locale care nu s-au inscris pana in acest moment.", a adaugat Alina Bratu, Corporate Affairs Manager Tuborg Romania si Coordonator Proiect.

Inscrierea in concurs se face prin completarea de catre primariile municipiilor resedinta de judet a unui formular disponibil pe site-ul www.umbrelaverde.ro. Acest formular ccontine intrebari structurate pe mai multe categorii: strategia de mediu a orasului, managementul deseurilor, colectare selectiva, reciclare si infrastructura, proiectele de mediu derulate in 2010, planurile si obiectivele de viitor in directia protectiei mediului inconjurator. In plus, pe langa acest formular, autoritatile locale trebuie sa trimita povestea oraşului lor, o descriere a oraşului, punând în valoare punctele forte ale acestuia ce vor constitui motivele pentru care concurează la titlul de Capitala Verde a României. Data limita de trimitere a formularul de participare, alaturi de povestea orasului, este 1 decembrie 2010.

Juriul va fi format din reprezentanti ai Ministerului Mediului si ai URBB – Tuborg Romania. Fiecare membru al juriului va acorda o nota pentru formularul de participare (cu o pondere de 60% din nota finala) si una pentru "povestea orasului" (pondere 40%). Orasul care va obtine cel mai mare punctaj va fi desemnat "Capitala Verde a Romaniei in 2010". Gala de Premiere va avea loc in luna decembrie, la o data care va fi anuntata ulterior.

Orasul castigator va fi promovat la nivel national, pe parcursul anului 2011, drept "Capitala Verde a Romaniei". De asemenea, primaria va primi din partea organizatorilor un set de elemente de signalistica care vor putea fi montate in oras pentru a evidentia distinctia obtinuta.

Bucuresti, 24.08.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *