Kinodiseea

Sansa de a deveni Campion

După 12 runde de concurs susţinute online, cei 58 de finalişti ai competiţiei

"Şansa de a deveni Campion" s-au întâlnit la Ramnicu Vâlcea pentru marea finală
Bucuresti 18 mai – Anul acesta, concursul "Şansa de a deveni Campion" a fost găzduit de Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân" din Râmnicu-Vâlcea.

Condiţiile de concurs şi programul conceput de organizatori a oferit participanţilor şansa de a se cunoaşte mai bine şi de a petrece clipe plăcute alături de cei care le-au fost concurenţi.

O adevărată pregătire pentru Olimpicii României, Şansa de a deveni Campion a înregistrat şi anul acesta un nou record.

Toţi membrii Lotului Naţional de Informatică s-au pregătit în timpul anului prin intermediul acestui concurs.

Un alt aspect care trebuie amintit este dorinţa elevilor care nu au implinit încă vârsta necesară pentru a se încadra în una din grupele de concurs, dar care au fost acceptaţi pentru a concura pentru titlul de Campion. La aceasta ediţie a concursului titlul "Cel mai tânăr campion", a fost obţinut de Cezar Mocan, elev în clasa a-VI-a.

Ediţia 2006 a fost prima ediţie cu participare internaţională. S-au înscris în concurs copii din Bulgaria, Republica Moldova, Albania, Canada, Vietnam, Statele Unite şi Nigeria.

"Prestaţia participanţilor la concurs a fost excelentă, felicit finaliştii concursului pentru rezultatele deosebite obţinute, dar şi pe toţi participanţii la programul de pregătire de performanţă în informatică. Sperăm că am contribuit la succesele pe care cu siguranţă le vor repurta în competiţiile naţionale şi internaţionale la care vor participa în viitor", declară Prof. Ema Cerchez , coordonatorea concursului.

În acestă ediţie s-au înscris în concurs 1054 de elevi.

La grupa mică (clasa a IX-a sau elevi de gimnaziu) au trimis soluţii 754 elevi.

La grupa mijlocie (clasa a X-a) au trimis soluţii 674 elevi, iar la grupa mare (clasele XI-XII) au trimis soluţii 701 elevi.

La grupa mare, locul I a fost adjudecat de Adrian Paul Diaconu, elev al Colegiului National de Informatica "Tudor Vianu", din Bucuresti, fiind urmat de Tiberiu Lucian Florea de la Liceul Internaţional de Informatică, pe locul al III-lea clasându-se Mircea Pasoi, de la Colegiul National "I.L. Caragiale" din Ploieşti.

Alexandru Marinescu de la Colegiul Naţional "I. Minulescu", din Olt, este câştigătorul grupei mijlocii, podiumul fiind completat de Andrei Frimu (locul al II-lea) şi Stefan Schneider (locul al III-lea).

Grupa mică a fost câştigată de Dan Sănduleac, elev al Colegiului Naţional I.L. Caragiale din Ploiesti. Premiul al II-lea la grupa mică a fost obţinut de Vlad Duţă, elev al Colegiului Naţional"Mircea cel Bătrân", din Râmnicu Vâlcea, fiind urmat de Cosmin Gheorghe de la Liceul International de Informatică, din Bucureşti.

Efortul organizatorilor de a oferi cele mai bune condiţii de concurs, a fost susţinut de implicarea unor reprezentanţi de frunte ai şcolii româneşti, profesori şi foşti olimpici.
Despre "Şansa de a deveni Campion"

Şansa de a deveni campion este un program de pregătire de performanţa în informatică, susţinut de profesori de prestigiu şi studenţi, foşti câştigători ai olimpiadelor internaţionale de informatică.

Proiectul a fost iniţiat în anul 2002 de Fundaţia Umanistă "Dan Voiculescu" şi în prezent este derulat în parteneriat cu Centrul Virtual de Excelenţă SIVECO şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

În perioada 2003-2006, cei mai valoroşi tineri din întreaga ţară au participat la acţiunile Centrului Virtual de Excelenţă SIVECO, au muncit cu dăruire şi au dovedit valoarea în concursuri, universităţi sau ulterior în cadrul firmelor în care lucrează.

Bucuresti, 18.05.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *