EUROSPORT – contract media de exclusivitate cu FIA-CIK

Eurosport a castigat drepturile media si de marketing  pentru Campionatele Mondiale si Europene de Karting 2006. Afacerea a fost finalizata  intre  divizia de evenimente SRW a Eurosport  si Federatia Internationala de Automobilism, care prin comisia sportiva interna CIK reprezinta  organismul  mondial care guverneaza katingul.

Kartingul este una dintre cele 4 discipline ale sporturilor cu motor  care are un campionat FIA. Campioni precum  Senna, Prost, Patrese, Schumacher, Alonso, Raikkönen, Button si multi altii au primit acces  in sporturile cu motor prin intermediul kartingului.

Cel putin 5 competitii de  karting  vor fi transmise  LIVE de  Eurosport 2, exceptie facand doar singura etapa din Campionatul Mondial de Karting  din Angerville, Franta din 1 octombrie 2006 care va fi transmisa pe  Eurosport.

Programul acopera transmisiuni complete ale fiecarei competitii;

Varennes s/Allier (Franta) pe 25 iunie  la  ora 18.00 pe Eurosport 2
Ampfing (Germania) pe 20 august  la ora 18.00 pe Eurosport 2
Mariembourg (Belgia) pe  3 septembrie  la ora 18.00 pe Eurosport 2
Angerville (Franta) pe 1 octombrie la ora  15.00 pe Eurosport

Telespectatorii Eurosport 2  vor putea vedea intr-un material special la sfarsitul lunii octombrie  recapitularea intregului sezon  cu fiecare competitie in parte.

Referitor la contract presedintele  FIA Max Mosley  a declarat, "Acest contract demonstreaza cererea crescuta  si interesul fata de kartingul international. A fost un proces delicat si de succes. ".

Presedintele SRW Events Jacques Behar a spus,"Kartingul reprezinta un pas important  pe scara  sporturilor cu motor de la nivel international  si suntem mandri sa colaboram cu FIA si  CIK in promovarea acestor campionate “ iar Luigi Macaluso, presedintele CIK-FIA, a adaugat  "Sunt incantat de faptul ca, din ce in ce mai mult, kartingul international  primeste acoperire media de calitate, asa dupa cum merita, mai ales ca  vorbim de un nivel ridicat de emotie si competitivitate."

Ca broadcaster exclusiv, Eurosport 2 va imparti aceasta bucurie a competitiilor frenetice de karting cu milioane de telespectatori din toate Europa. 

Bucuresti, 18.05.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *