free download 78 travel guides written by experts

Salvati Copiii continua campania “Ajuta apele sa se retraga si din ochii lor”

pentru copiii sinistrati din Moldova

Organizaţia Salvaţi Copiii a încheiat un acord de parteneriat cu Adevărul Holding şi ING Asigurări de Viaţă pentru a renova şi reabilita o serie de unităţi de învăţământ din Dorohoi

Organizaţia Salvaţi Copiii anunţă semnarea unui acord de parteneriat cu Adevărul Holding şi ING Asigurări de Viaţă. Parteneriatul face parte din strategia campaniei de strângere de fonduri pentru sprijinirea copiilor sever afectaţi de inundaţiile devastatoare din nordul Moldovei – „Ajută apele să se retragă şi din ochii lor”.

În urma inundaţiilor severe din oraşul Dorohoi de la sfârşitul lunii iunie, la Şcoala Nr. 1 şi la Grădiniţa Nr. 10 nu se mai pot ţine cursuri din pricina acoperişurilor avariate şi a infiltraţilor de apă din sălile de curs. Peste 400 de elevi şi preşcolari înscrişi la aceste unităţi de învăţământ au nevoie de sprijin pentru a putea începe cursurile la 14 septembrie.

Astfel, în cadrul campaniei „Ajută apele să se retragă şi din ochii lor”, organizaţia Salvaţi Copiii a dezvoltat un acord de parteneriat cu ING Asigurări de Viaţă si Adevarul Holding, prin care cei trei parteneri sunt implicati în renovarea şi reabilitarea Şcolii Nr. 1 şi a Grădiniţei Nr. 10 din Dorohoi, asigurând finanţarea şi comunicarea programului în cadrul organizaţiilor pe care le reprezintă şi mass-media.

Totodată, Adevărul Holding şi ING Asigurări de Viaţă susţin activ campania de reconstruire a unităţilor şcolare şi de sprijinire a elevilor grav afectaţi de inundaţii, prin donaţii de carte şi prin implicarea angajaţilor, în regim de voluntariat.

„Prin acest parteneriat, Salvaţi Copiii România îşi propune să continue compania de strângere de fonduri necesară pentru reabilitarea şcolilor din zonele afectate de inundaţii. Copiii sunt prioritatea noastră. Aceşti copii au văzut cum casele lor sunt distruse de ape, iar reconstrucţia caselor este greoaie. De aceea este importantă reabilitarea rapidă a şcolilor pentru a oferi stabilitate şi siguranţă copiilor, dar şi pentru a reduce abandonul şcolar din aceste zone” spune Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv Salvaţi Copiii România.

„Adevărul Holding va relata pas cu pas reconstrucţia şcolii din nordul ţării şi felul în care o întreagă comunitate locală va beneficia de această acţiune. Angajaţi ai Adevărul Holding vor contribui voluntar la acţiunile de pregătire a şcolii şi grădiniţei din Dorohoi unde sute de copii ar trebui să înceapă cursurile în această toamnă. Familiile elevilor care au rămas fără şcoală şi-au pierdut în timpul inundaţiilor din vară şi locuinţele, bunurile personale, rechizitele şi cărţile. Prin campania „Adevărul sprijină Educaţia” compania va dona bibliotecii şcolii din Dorohoi 2000 de cărţi din colecţiile de succes „Adevărul”, anunţă Bianca Toma, redactor şef adjunct „Adevărul”.

„Pentru noi este important ca, prin programele de responsabilitate socială pe care le dezvoltăm, să oferim cât mai multor copii posibilitatea de a avea acces la educaţie. Ne-a impresionat suferinţa copiilor din nordul Moldovei care au rămas fără case şi instituţii de învăţământ funcţionale, dar în egală măsură ne-a bucurat parteneriatul încheiat cu Salvaţi Copiii România şi Adevărul Holding pentru reabilitarea şcolii şi a grădiniţei din Dorohoi. Haideţi să ajutăm şi prin implicarea fiecăruia dintre noi, ca apele să se retragă şi din ochii acestor copii!” a declarat Cornelia Coman, Director General ING Asigurări de Viaţă.

Salvaţi Copiii România continuă campania de sprijin acordat copiilor sinistraţi din zonele afectate de inundaţii, care necesită recuperare psihologică, precum şi refacerea unităţilor de învăţământ afectate, făcând un apel la solidaritate şi implicare socială.

Donaţiile se pot face:
– online – www.salvaticopiii.ro/romania/donati
– în contul deschis de Salvaţi Copiii România la: BCR RO62RNCB0071011434790032

Bucuresti, 17.08.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *