metalshow

Fotbalul si stirile fac echipa buna la audiente

Luni, 16 august, postul Antena 1 a fost lider de audienţă în patru intervale orare diferite pe durata cărora a difuzat ştiri şi meciul de fotbal Steaua- Victoria Brăneşti.

Acesta din urmă, difuzat de Antena 1 de la ora 20.32 s-a impus în fruntea clasamentului de audinţă cu un rating de 7.8% şi o cotă de piaţă de 26.9%, înregistrat pe targetul 15-54 urban, surclasând postrurile Pro Tv şi Realitatea TV care în acelaşi interval orar au înregistrat 4.1% şi respectiv 1.5% rating. La ora 22.19 postul Antena 1 a fost urmărit de 1.258.000 de telespectatori din mediu urban, un număr de aproape trei ori mai mare decât al celor care au privit postul situat pe poziţia secundă.

Ştirile s-au menţinut şi ele pe prima poziţie pe aproape întreg parcursul zilei de ieri. Astfel, Observatorul dimineţii, prezentat de Mihaela Călin, a înregistrat o audienţă de 1.7% şi o cotă de piaţă de 28.8% pe targetul 15-54 urban, lăsând pe locurile doi şi trei posturile Pro Tv şi Realitatea.

Antena 1 a redevenit lider de piaţa la ora 16, atunci când Observatorul prezentat de Oana Frigescu Badiu a atins, pe acelasi target, 2.8% rating şi 16.7% share, în vreme ce postul Pro Tv situat pe poziţia secundă a înregsitrat o audienţă de 2.5% şi o cotă de piaţă de 15 procente. În timpul Observatorului de ieri, Oana Frigescu Badiou a avut parte de o surpriză de zile mari, pregătită de colegii ei şi anunţată de Luiza Bogdan. La finalul ştirilor sportive, aceasta din urmă în loc să îi dea Oanei legătura pentru a continua Observatorul a prezentat o ştire care o avea drept subiect chiar pe Oana Frigescu Badiu. Aceasta îşi botezase fetiţa cu o zi în urmă, iar colegii de la Observator au decis să o surprindă difuzând în premieră imagini filmate de la eveniment.

Şi Ediţia specială ştiri prezentată de Andreea Berecleanu a condus cifrele de audienţă înregistrate ieri, 16 august, obţinând un rating de 3.2% şi 15.8% cotă de piaţă pe targetul 15-54 urban. Şi de această dată pe locul al doilea s-a situate postul Pro Tv cu 2.9 procente de rating şi o cotă de piaţă de 14.6%, pe locul al treilea aflandu-se AcasaTv cu 1.9% rating şi 9.5% share.

Sursa:GfK Romania S.R.L.
Copyright:ARMADATA S.R.L.
Date prelucrate de catre departamentul Research Antena 1
Analiza este facuta pe urmatoarele target-uri:15-54 urban si all urban
Perioada:16 august 2010

Bucuresti, 17.08.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *