free download 78 travel guides written by experts

Saint-Gobain premiază excelenţa în execuţia construcţiilor

Saint-Gobain anunţă lansarea celei de-a 4-a ediţii a competiţiei Rigips National Trophy, unul dintre cele mai importante evenimente ale industriei pe bază de gips-carton. Acesta premiază proiectele ce evidenţiază excelenţa în execuţia clădirilor, soluţiile inovatoare şi colaborarea reuşită a echipelor de proiect, din care fac parte constructori, arhitecţi, designeri de interior, dezvoltatori, proprietari sau furnizori de materiale de construcţii.

“Compania noastră încurajează profesionalismul în domeniul construcţiilor şi susţine calitatea superioară în execuţia lucrărilor. De-a lungul timpului, România s-a evidenţiat prin proiecte de excepţie, care s-au calificat în etapa internaţională a acestui concurs şi au adus plus valoare în sectorul construcţiilor. Astfel, încurajăm constructorii, arhitecţii, dezvoltatorii şi alte părţi interesate să se înscrie în competiţie, pentru a primi recunoaşterea pe care o merită”, a declarat Ovidiu Păscuţiu, Director General al Grupului Saint-Gobain în România.

În competiţie se pot înscrie toate companiile care au construit sau au în curs de construire clădiri pe teritoriul României, care vor fi finalizate până la 31 iulie 2019, la realizarea cărora s-au folosit soluţii de compartimentare sau finisare în sistem complet Rigips®: pereţi de compartimentare şi tencuieli uscate, plafoane false fixe şi demontabile, canale de desfumare, ventilaţie, protecţii la foc ale structurilor metalice, şape flotante, lucrări de tencuieli şi gleturi.

Saint-Gobain Rigips National Trophy logo

Înscrierea este gratuită şi se poate face până pe data de 31 iulie. Trofeul se acordă pentru excelenţa şi inovaţia în execuţia lucrărilor de construcţie la următoarele categorii: Soluţii pe bază de gips-carton; Soluţii pe bază de ipsos; Inovaţie şi dezvoltare durabilă; Clădiri rezidenţiale; Clădiri non-rezidenţiale; Plafoane. Criteriile de evaluare iau în considerare calitatea execuției, funcționalitatea şi estetica, respectarea cerințelor tehnice şi dezvoltarea unor soluții inovatoare.

Proiectele câştigătoare în etapa naţională au şansa de a participa la Saint-Gobain Gypsum International Trophy 2020, care va avea loc în aprilie 2020, la Atena, alături de proiecte din alte zeci de ţări.

Detalii despre înscrieri şi condiţiile de eligibilitate pot fi accesate pe site-ul oficial al competiţiei: www.rigipstrophy.ro.

Despre Saint-Gobain Gypsum International Trophy

Saint-Gobain Gypsum International Trophy este un eveniment de tradiţie, lansat de Grupul Saint-Gobain în anul 1998. Trofeul se acordă pentru excelenţă şi inovaţie în execuţia lucrărilor prin utilizarea produselor pe bază de gips şi a sistemelor aferente. Totodată, competiţia stimulează crearea de soluţii noi care răspund provocărilor momentului: eficienţa energetică, protecţia mediului şi dezvoltarea durabilă.

În 2018, în finala de la Lisabona au ajuns 87 de proiecte, la eveniment participând aproximativ 450 de invitaţi. România a avut trei proiecte reprezentative pentru utilizarea soluţiilor şi sistemelor Rigips®, care au demonstrat profesionalismul în execuţie al echipelor de constructori: The Mansion Boutique Hotel, Bucureşti (categoria clădiri non-rezidenţiale), Exclusive Residence, Iaşi (categoria clădiri rezidenţiale) şi Clădirea de birouri din localitatea Reci, judeţul Covasna (categoria inovaţie şi dezvoltare durabilă). Acest ultim proiect, certificat Multi Confort, proiectat de TECTO Arhitectura, a câştigat Locul II la categoria Inovaţie şi dezvoltare durabilă la Saint-Gobain Gypsum International Trophy, Lisabona 2018.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *