free download 78 travel guides written by experts

RUNAWAY JURY – JURIUL

Duminică, 18 iunie 2006, de la ora 20.00

RUNAWAY JURY – JURIUL
Regia: Gary Fleder
Cu: Gene Hackman, John Cusack, Dustin Hoffman, Rachel Weisz, Bruce Davison
Dramă, SUA, 2003
18, 21, 26, 30

O văduvă din New Orleans dă în judecată o mare corporaţie naţională, acuzându-i de uciderea soţului ei. Acţiunea ei declansează un proces cu o miză de milioane de dolari. E un proces care ar putea fi câştigat chiar înainte de a începe de către partea care reuşeşte să manipuleze mai abil juriul. Cine va cîştiga: avocatul văduvei, Wendall Rohr (Dustin Hoffman), un om cinstit şi foarte pasionat de caz, sau oponentul său aparent, avocatul corporaţiei, Durwood Cable (Bruce Davison)?

În realitate, în spatele acestuia din urmă se ascunde inteligentul şi crudul consultant al corporaţiei, Rankin Fitch (Gene Hackman). Fitch se instalează într-un imobil părăsit din Cartierul francez şi, ajutat de echipamente şi tehnologie de vârf, începe să-i urmărească şi să-i evalueze pe viitorii membri ai juriului. Investigându-le viaţa particulară în cele mai mici amănunte, Fitch manipulează procesul de selecţie a juraţilor. Pentru el, juriul perfect este cel care va vota în favoarea clientului său. Curând, Fitch şi Rohr realizează că nu sunt singurii care încearcă să câştige juriul de partea lor. Unul dintre juraţi, Nick Easter (John Cusack), pare să aibă propriile sale planuri privitoare la deznodământul procesului. O femeie misterioasă, care se recomandă doar cu numele ‘Marlee’ (Rachel Weisz), îi contactează pe Rohr şi pe Fitch, spunându-le că “pentru 10 milioane de dolari eu şi Nick Easter le pot vinde juriul”. În timp ce procesul se dezbate la tribunal, în Cartierul francez din New Orleans se desfăşoară un joc periculos de-a şoarecele şi pisica. Moralitatea lui Rohr este pusă la grea încercare, iar Fitch trebuie să se decidă pentru un juriu care poate fi cumpărat, indiferent de vieţile care vor fi distruse în această manevră.
Filmul este inspirat din romanul cu acelaşi nume al celebrului scriitor (şi avocat) John Grisham, iar în 2003, la apariţia lui pe marile ecrane, critica decreta că este în sfârşit una dintre abordările care ar putea reînvia melodrama ca gen cinematografic. Asta pentru că “Runaway Jury” abandonează acţiunea, efectele speciale şi senzaţionalul vizual în favoarea conturării unor personalităţi puternice care pierd sau câştigă prin războaie psihologice.
Cu nu mai puţin de 75 de actori cu replică(!), filmul se bazează pe John Cusack, Rachel Wiesz, Bruce Davison şi pe legendele Hollywoodului: Dustin Hoffman şi Gene Hackman – aici pentru prima dată împreună pe ecran.
Un film de o complexitate rară care îţi provoacă mintea să urmărească felul în care personajele trec la acţiune, iar acţiunea pendulează mereu, înapoi la personaje.

John Grisham este autorul a numeroase bestsellere ecranizate precum A Time to Kill / Vremea razbunarii, The Firm / Firma, The Client / Clientul, The Pelican Brief / Cazul Pelican, The Rainmaker / Omul care aduce ploaia si acum succesul Runaway Jury / Juriul.
Mai multe informatii despre el puteti gasi pe site-ul oficial al acestuia: www.johngrisham.ro

Bucuresti, 15.06.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *