free download 78 travel guides written by experts

Interviuri, cronici, comentarii

şi articole inedite în numărul 4 din aLtitudini

A apărut pe piaţă numărul 4 al revistei de cultură şi societate, aLtitudini, o apariţie savuroasă, cu subiecte interesante şi inedite

Piaţa culturală românească s-a îmbogăţit cu încă un număr al revistei de cultură şi societate aLtitudini care aduce în atenţia publicului cititor materiale inedite despre scriitorul Radu Petrescu, legea minorităţilor culturale din România, cronici şi comentarii, interviuri cu artişti în devenire sau consacraţi, români şi străini, critici de teatru precum şi articole despre festivaluri literare, cinematografice şi teatrale din ţară şi alte evenimente internaţionale.

Filele revistei de cultură şi societate aLtitudini conţin articole care fac o incursiune în viaţa artistic – culturală a României, în exclusivitate fiind prezentate fragmente din jurnalul scriitorului Radu Petrescu (1927 – 1982) la rubrica document.

În paginile de actualitate politică se regăseşte dezbătută Legea minorităţilor culturale din România precum şi Integrarea Europeană – raport bun cu steguleţe roşii şi galbene, subiect care priveşte România după raportul de ţară al Comisiei Europene.

În paginile revistei se regăsesc subiecte în care se prezintă starea actuală a pieţei de carte românească, prin interviuri, cronici, analize, comentarii de cărţi din zone diverse ale literaturii româneşti şi internaţionale.

Teatrul în şcoală este prezentat în interviul cu Miruna Runcan, critic de teatru; Alina Bercu, pianistă, reprezentanta României la Eurovision Young Musicians, este prezentă, de asemenea în paginile revistei, într-un interviu realizat de Cătălin Sturza. Dansul, ca formă de exprimare a reflecţiei interioare pe scenă, este expus în paginile 46 – 47, în interviul cu Rui Catalaõ, dramaturg şi dansator portughez.

Actualitatea culturală prinde viaţă prin prezentările de festivaluri literare, teatrale şi cinematografice de la Sighişoara, Bucureşti, Sibiu, Cluj.

In memoriam Gyuri Kazar, istoric şi critic de artă, care s-a stins din viaţă, lăsând în urmă un gol care cu greu va fi umplut de către urmaşii săi, personalitate care poate fi asemuită cu o adevărată enciclopedie ambulantă.

Despre TIFF 2006 precum şi alte subiecte fascinante, fiecare este invitat să le descopere în paginile revistei de cultură şi societate aLtitudini.

Bucuresti, 14.06.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *