free download 78 travel guides written by experts

Romanian Piano Trio cucereste publicul din China

Solistii concertisti ai Orchestrelor si Corurilor Radio – violonistul Alexandru Tomescu, pianistul Horia Mihail si violoncelistul Razvan Suma, ce compun ansamblul Romanian Piano Trio, au fost rasplatiti cu aplauze calduroase la toate concertele sustinute in perioada 19-30 august, la Pavilionul Romaniei din cadrul Expozitiei Mondiale de la Shanghai.

Publicul a fost extrem de receptiv la aceste concerte, fapt despre care vorbeste violonistul Alexandru Tomescu intr-un interviu acordat la Shanghai, pentru Expo 2010: „Am fost foarte impresionat de seriozitatea publicului. In ciuda caldurii de multe ori peste limita suportabilitatii, astepta cu multa rabdare ore in sir pentru a se putea bucura de muzica!” (…).

Artistii au fost invitati sa cante si pentru importante personalitati, asa cum mentioneaza violoncelistul Razvan Suma: „Am cantat in fata Inaltului Reprezentant pentru Afaceri Externe si Politica de Securitate al Uniunii Europene si Vicepresedinte al Comisiei Europene, d-na Catherine Ashton”.

Participarea la Expozitia Mondiala de la Shanghai a marcat evenimente importante, afirma si pianistul Horia Mihail: „Se incheie un episod deosebit de interesant atat din punct de vedere profesional cat si personal. Sunt bucuros ca ne-am numarat printre reprezentantii Romaniei la Expozitia Mondiala de la Shanghai, un eveniment ce a reunit culturi si civilizatii din toate colturile lumii”.

Concertele Romanian Piano Trio sunt organizate de Primaria Municipiului Bucuresti si Ministerul Afacerilor Externe. Alexandru Tomescu (vioara), Horia Mihail (pian) si Razvan Suma (violoncel) sunt tineri muzicieni care, alaturi de activitatea concertistica ce cuprinde numeroase concerte si recitaluri, sunt implicati in formarea noilor generatii de muzicieni, fiind profesori asociati ai Universitatii Transilvania din Brasov si sustinand cursuri de maiestrie interpretativa in tara si in Filipine, Franta, Germania, Italia, Japonia sau Statele Unite ale Americii.

Revenind in tara, cei trei artisti, vor continua alte proiecte ce vizeaza concerte sustinute atat in tara cat si peste hotare, dar si concertele de stagiune de pe scena Salii Radio.

Bucuresti, 30.08.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *