free download 78 travel guides written by experts

Romania ocupa locul 13 la cea mai prestigioasa competitie de mixologie din lume

Diageo Reserve World Class

Paul Sfîrlea, câștigător al titlului Barmanul Anului în România în cadrul celei de-a doua ediţii a competiţiei Diageo Reserve World Class 2015, s-a clasat pe locul al 13-lea în finala globală organizată la Cape Town anul acesta, în septembrie. Câștigătorul absolut al concursului a fost Michito Kaneko din Japonia. Titlul de Barmanul Anului din cadrul competiției World Class aduce în prim-plan barmani din întreaga lume care se întrec pentru această distincție, considerată cea mai prestigioasă. Pe parcursul anului trecut, concurenți de la cele mai apreciate baruri din toată lumea s-au întrecut în competiții locale și regionale, fiecare aspirând să câștige cel mai bun loc în cadrul finalei globale a Diageo Reserve World Class.

Diageo Reserve World Class, cel mai apreciat program de instruire în domeniul mixologiei din industria băuturilor alcoolice şi cea mai importantă competiţie pentru barmani la nivel mondial, se află la a doua ediție în România, unde a fost organizată de PPD România, partenerul local al Diageo.

Paul Sfirlea

Cei mai buni barmani și experți în mixologie din România s-au întrecut într-o competiție în care creativitatea, măiestria, talentul și carisma au fost elementele cheie în câștigarea trofeului.

Experianţa finalei globale a fost de departe cea mai intensă şi cea mai frumoasă din viaţa mea. Pot să spun că de când am câstigat etapa naţională am început o adevărată călatorie si tot ce a fost legat de World Class 2015 m-a ajutat să mă redescopăr. Africa de Sud a fost cel mai frumos loc de pe Pământ pentru mine, fiindcă acolo am avut șansa de a-i cunoaște și a petrece mai mult timp alături de cei mai buni barmani din lume. Categoric, este un moment de cotitură în viața mea și aștept cu nerăbdare provocările pe care mi le va aduce viitorul,” a comentat Paul Sfîrlea.

Paul Sfîrlea s-a clasat pe locul al 13-lea din 6000 de barmani din toată lumea, care s-au întrecut inițial pentru titlul național și apoi pentru titlul global, el ajungând să intre în finală alături de alți 54 de concurenți talentați. Paul lucrează acum la barul “Charlie” din Cluj Napoca, unul dintre cele mai bune localuri pentru a servi un cocktail de calitate în România. Performanța lui Paul a fost foarte apreciată de juriu, el clasându-se pe locul al 2-lea în runda Retro. Disco. Future și pe locul al 5-lea în Against the Clock – o probă derulată în condiții de mare tensiune, în care concurenții au pregătit minimum opt cocktailuri în doar 10 minute.

“Am trăit cu intensitate fiecare etapă a concursului. Probele în care m-am clasat cel mai bine au fost în acelaşi timp şi cele mai dificile dar şi cele mai frumoase. Datorită faptului ca le-am privit ca pe cele mai grele probe, m-am antrenat mai intens pentru ele şi le-am finalizat cu succes folosind cele mai potrivite “ingrediente”: creativitate, curaj, bucurie şi pasiune,” a încheiat Paul Sfîrlea.

World Class este o competiție intensă, spectaculoasă, cu evenimente și invitați faimoși, adunând elita industriei băuturilor alese, celebrități internaționale și nume de prestigiu în modelarea gusturilor internaționale.

“Talentul demonstrat la ediția din acest an a depășit așteptările noastre, care oricum erau deja foarte mari. A fost aproape imposibil de anticipat care dintre primii șaşe clasați avea să fie câștigătorul, fiindcă nivelul de măiestrie a fost constant la nivelul tuturor concurenților – și excepțional de ridicat,” a declarat Spike Marchant, membru al juriului competiției WORLD CLASS și ambasador global al competiţiei. “Dar la ce altceva te poți aștepta când aduni sub același acoperiș cei mai buni barmani din toată lumea? A fost cea mai dură competiție pe care am avut onoarea de a o juriza vreodată.”

Paul Sfirlea

Johanna Dalley, Global Director pentru World Class, a declarat: “Încă de la lansarea World Class, ne-am dorit cu pasiune să le oferim celor mai buni barmani din lume atenția internațională pe care o merită din plin. Ei sunt niște profesioniști incredibil de talentați, a căror măiestrie este pe picior de egalitate cu cea a celor mai buni chefi ai lumii, dar care, în egală măsură, interacționează direct cu publicul lor în fiecare noapte și au flexibilitatea de a crea băuturi excelente, respectând întru totul gusturile și indicațiile oaspeților. Fiecare dintre acești oameni este o combinație de sommelier, maître d’, host, alchimist, artist și confident”.

Propunându-și să rafineze măiestria bartendingului, Diageo Reserve World Class a devenit un reper în vederea stabilirii noilor tendinţe și standarde pentru consumul băuturilor de lux, servite în cele mai bune localuri din întreaga lume.

Bucuresti, 14.10.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *