free download 78 travel guides written by experts

Iuliana Tudor provoaca vedetele populare in noul sezon O data-n viata

TVR1Din 16 octombrie, interpreţii de folclor trăiesc, o dată-n viaţă, momente artistice unicat, într-un format inedit al emisiunii ce promovează valorile tradiţionale româneşti, la TVR 1 şi TVR+, de la ora 21.10. În prima ediţie, Mioara Velicu şi Laura Lavric, Zdob şi Zdub, Lidia Buble, Stela şi Arşinel, Vasile Muraru şi Valentina Fătu.

Seara de vineri, 16 octombrie, înseamnă, pentru telespectatorii TVR 1, reîntâlnirea cu Iuliana Tudor şi îndrăgita emisiune O dată-n viaţă, cu care vedeta TVR i-a obişnuit în ultimii opt ani. Un sezon nou, al 16-lea, care aduce numeroase schimbări ale formatului emisiunii, aşteaptă să fie descoperit de iubitorii de folclor din ţara noastră şi nu numai. O dată-n viaţă poate fi urmărită, ca de obicei, vinerea seara, de la ora 21.10, la TVR 1 şi online, pe TVR+.

„Am ajuns la sezonul 16 şi o spun cu mândrie, alături de întreaga echipă. Sunt opt ani în care am construit emoţii şi am oferit publicului un spectacol original, în continuare aşteptat şi dorit de români. Din această toamnă, propunem o idee nouă, provocând, de această dată, artiştii din zona folclorului românesc. Sper să ne menţinem între preferinţele publicului şi în noua formulă. Ca echipă, trăim cumva sentimentul unui nou început la O dată-n viaţă şi nădăjduim să pornim cu dreptul”, mărturiseşte Iuliana Tudor, cu speranţa că prietenii emisiunii vor primi cu bucurie surprizele aduse în noul sezon.

Mai exact, show-ul, cu o durată de 100 de minute şi într-un decor lărgit, în Studioul 3 al Televiziunii Române, va fi construit în jurul a două vedete din folclorul românesc. Cei doi concurenţi se vor lansa într-o competiţie artistică, trăind, poate o dată-n viaţă, experienţe inedite: vor cânta alte genuri muzicale, din repertoriul românesc sau internaţional, vor dansa vals, tango sau rock‘n roll, vor susţine duete în premieră cu artişti din alte zone muzicale, vor juca scenete, vor găti reţete tradiţionale din zona natală, vor prezenta texte satirice la adresa celuilalt invitat, piese din alte zone etnofolclorice etc. Fiecare vedetă va veni în emisiune alături de un ansamblu profesionist reprezentativ şi de orchestra acestuia. Componenta socială se păstrează şi în acest sezon, astfel că cei doi invitaţi vor pleda pentru un caz social propus de ei sau de echipa O dată-n viaţă. Floarea şi Gheorghe, cunoscuţii actori Maria Buză şi Marius Rizea, vor fi în continuare responsabili cu zâmbetele – şi, de ce nu, hohotele de râs – ale telespectatorilor şi publicului din studio, în fiecare ediţie.

Noul sezon O dată-n viaţă dă ocazia orchestrelor din toate zonele ţării să se simtă „acasă” în platoul TVR. „În privinţa acompaniamentului orchestral, în noul format, de comun acord cu maestrul Nicolae Botgros, am ales să oferim posibilitatea tuturor orchestrelor de folclor din România să-şi etaleze priceperea, într-un spectacol televizat deloc uşor, pe care maestrul l-a susţinut la superlativ. Muzician generos fiind, a considerat că O dată-n viaţă este o scenă unde orchestrele din România merită şansa de a performa. Aceasta nu înseamnă o întrerupere a colaborării cu maestrul Botgros, ci dimpotrivă, o dovadă de unitate şi de apropiere între muzicienii de dincolo şi de dincoace de Prut”, mai precizează Iuliana Tudor.

Pe 16 octombrie, telespectatorii TVR 1 vor vedea cum se descurcă în faţa provocărilor O dată-n viaţă două mari artiste ale folclorului românesc – Mioara Velicu şi Laura Lavric. Cele două doamne beneficiază de suportul unor echipe de profesionişti: Ansamblul şi Orchestra „Doina Carpaţilor”, din Iaşi, respectiv Ansamblul şi Orchestra „Ciprian Porumbescu”, din Suceava. Invitaţii speciali ai serii sunt Zdob şi Zdub, Lidia Buble, Stela Popescu şi Alexandru Arşinel, Vasile Muraru şi Valentina Fătu.

O dată-n viaţă este unul dintre cele mai îndrăgite programe ale TVR, gândit de regretatul Titus Munteanu. Emisiunea poate fi urmărită vineri seară, de la ora 21.10, la TVR 1 şi online, pe TVR+, disponibil şi pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

Bucuresti, 14.10.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *