Revista aLtitudini in varianta electronica

Cititorii aLtitudini pot accesa articolele revistei la www.altitudini.ro

aLtitudini, cea mai recentă revistă de cultură şi societate de pe piaţa românească a lansat la sfârşitul săptămânii trecute varianta electronică a publicaţiei.

Site-ul aLtitudini, structurat pe rubrici de Actualitate culturală, Actualitate politică, Dans, Film, Interviu, Istorie etc. vine în completarea variantei print, reuşind să facă accesibile unei pături mai largi de cititori toate articolele cuprinse în publicaţie. Graţie spaţiului nelimitat oferit de mediul virtual, site-ul face posibilă introducerea unor articole suplimentare faţă de cele conţinute de fiecare număr al revistei.

Realizat de către HTD Design, companie de webdesign şi webdevelopment, ce oferă soluţii complete de design, creaţie şi comunicare de brand, site-ul aLtitudini este mai mult decât o simplă oglindire a revistei pe Internet.

“www.altitudini.ro reprezintă un spaţiu virtual complex în care se va dezvolta o comunitate de membri, formată din persoane atrase de cultură. Aici vor avea un loc de întâlnire în care se vor putea manifesta şi cunoaşte mai bine, folosindu-se de avantajele tehnologiei: forum, sondaje de opinie, comentarii la diferite articole, posibilitatea de a publica articole, acces la toată colecţia revistei, concursuri cu premii, etc.”, menţionează Adrian Ionescu, Director General HTD. 

„Revista are numeroşi colaboratori, personalităţi intelectuale din întreaga ţară şi din diaspora românească, dar şi tineri autori în curs de afirmare. Printre cei care formează echipa aLtitudini se numără Valentin Protopopescu, Mihaela Michailov, Mircea Anghelescu, Gabriel Andreescu, Liviu Antonesei, Magda Cârneci, Mihai Chirilov, Mihaela Miroiu, Nestor Ratesh, Mircea Horia Simionescu şi mulţi alţii. Pot spune că, deşi ne aflăm abia la cel de-al doilea număr, ne-am bucurat încă de la început de un sprijin susţinut al celor care au ajutat la realizarea revistei. În acelaşi timp, am primit şi aprecierea celor care au avut un prim contact cu revista şi care s-au arătat foarte încântaţi de ideea existenţei unei publicaţii de orientare cultural-liberală bine pusă la punct. Ca dovadă, o dată cu lansarea pe piaţă a celui de-al doilea număr, aLtitudini şi-a dublat tirajul”, declară Adriana Petrescu, Managing Director aLtitudini.

Lansată pe data de 2 martie a acestui an, revista propune o analiză de calitate a zonelor creativ-culturale de la noi din ţară. În plus, aLtitudini are ca obiectiv implicarea în ariile culturale, sociale şi politice româneşti prin susţinerea unor proiecte de interes pentru societatea civilă.

Numărul doi al revistei atrage prin informaţii exclusiviste, propunând spre lectură un dialog despre istorie şi oameni între academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici şi George Arion. Un alt punct de reper îl reprezintă dosarele “Păcatele tinerilor”, un reportaj ce aduce în prim plan angajamentele extremiste de tinereţe ale unor intelectuali de frunte precum Mircea Eliade, Constantin Noica sau Emil Cioran. Artele vizuale, cinematografia şi cronicile de carte sunt puse în valoare prin articole pertinente despre galerii foto sau condiţia umană reprezentată prin sculptură, despre analiza filmului Broke Back Mountain – una dintre cele mai apreciate pelicule în cadrul Oscarul-ului de anul acesta – sau despre trecerea în revistă a psihanalizei lui Jacques Lacan, realizată de către Valentin Protopopescu.

Despre aLtitudini:
Subintitulată cultură & societate, aLtitudini este o revistă de cultură liberală, cu următoarele secţiuni: „Actualitatea politică”, „Actualitatea culturală”, „Dosar”, „Interviu”, Comentarii pe domenii editoriale („Literatură”, „Filozofie”, „Ştiinţe politice”, „Arte” etc.).
Pentru că aduce laolaltă toate zonele creativ-culturale, fie că vorbim despre actualitatea politică, culturală sau despre dosare pe teme sociale, aLtitudini aduce plus valoare şi reuşeste, cu siguranţă, să adere la principiile democraţiei contemporane, propulsându-le pe acestea în prim plan şi creând poli de dezbatere privind problemele de importanţă primară ale societăţii de azi.
aLtitudini adună sub cupola sa o seamă întreagă de personalităţi intelectuale precum Mircea Anghelescu, Gabriel Andreescu, Liviu Antonesei, Magda Cârneci, Mihai Chirilov, Mihaela Miroiu, Nestor Ratesh, Mircea Horia Simionescu, ce reuşesc să realizeze un proiect valoros al unei reviste de orientare cultural liberală, cu program democratic, european, pro-occidental.

Bucuresti, 20.04.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *