free download 78 travel guides written by experts

Reportajul semnat de Paula Herlo a atras atentia a sute de mii de romani

Ediția de duminică România, te iubesc! a prezentat o anchetă jurnalistică manifest, ce a pus în lumină problema copiilor și adulților cu dizabilități, fără familie. O problemă care se ascunde în spatele zidurilor sumbre denumite pompos Centre de Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Handicap.

Minutul de aur de la 18:58 a adus în fața micilor ecrane aproximativ 1.300.000 de români care au urmărit cu interes reportajul realizat de Paula Herlo, corespondent senior Știrile PRO TV.

Reportajul emoționant a atins un rating de 6.3 și 18.9% cotă de piață pe segmentul publicului comercial cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani. Pe locul al doilea s-a clasat postul de televiziune Antena 1 care a obținut 2.6 puncte de rating și 7.7% cotă de piață.

Pe segmentul urban, România, te iubesc!, a avut 5.6 puncte de rating și 14.5% share, la distanță considerabilă de Antena 1 care a avut 3.3 puncte de rating și 8.5% share.

La nivel național, peste 800,000 de români au urmărit in medie emisiunea. PRO TV a obținut 4.6 puncte de rating și 14% cotă de piață, aproape dublu față de Antena 1 care a avut 2.6 puncte de rating și 7.9% cotă de piață.

Reportajul filmat cu camera ascunsă a dezvăluit o situație greu de imaginat și condiții de trai inumane: fără apă și căldură, fără uși la toalete, perdele la geamuri, săpun sau hârtie igienică la toaletă. Oameni care dorm în paturi de fier, în camere cu ciment pe jos iar unii dintre ei sunt legați cu lanțul de pat. Ea este singurul jurnalist care a reușit să pătrundă în spatele ușilor închise și să prezinte public ce se întâmplă cu adevărat în acest sistem. Sunt adevărate închisori care pun în evidență incapacitatea României de a-și trata cu respect cetățenii mai puțin norocoși și îi condamnă în fiecare zi la o viață sub limitele decenței și umanității.

Paula Herlo, câștigătoarea premiului Emmy în 2008, declară despre acest material: “Copiii scoși de străini la începutul anilor 90 din lagărele de exterminare comuniste au ajuns să trăiască în altele. Mai mici. Unele au fost tapetate cu gresie și faianță. Altele sunt în continuare utilate cu paturi de fier. Între pereții lor sunt însă oameni care dacă ar primi îngrijirea potrivită ar putea duce o viață normală. Într-o comună din Brăila am descoperit un loc care adăpostea nouă tineri care trăiau în condiții greu de imaginat, pe care am reușit să-i scoatem de acolo. Pentru restul am cerut autorităților să-și asume salvarea lor. Și-i vom urmări făcând asta până când niciun copil sau adult nu va mai trăi în condițiile astea.”

Reportaje făcute din suflet, care arată românilor o altă față a țării în care trăiesc și își propun să genereze schimbări importante în România, astfel încât să o aducă la nivelul unei țări civilizate așa cum pretinde că este – în fiecare duminică, la ora 18:00 la PRO TV!

Emisiunea este disponibilă și pe microsite-ul romaniateiubesc.stirileprotv.ro.

Bucuresti, 06.10.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *