free download 78 travel guides written by experts

Registrul de Transparenta isi sarbatoreste prima aniversare,

cu un bilant care cuprinde peste 5.150 de inregistrari, participarea Consiliului si o consultare publica

Registrul de Transparență comun, al Comisiei și Parlamentului European (ce include organizațiile și persoanele implicate în activități de apărarea a unor cauze specifice, de reprezentare a intereselor, de lobby etc.), își sărbătorește prima aniversare mâine, 23 iunie. Registrul online oferă cetățenilor informații detaliate referitoare la cei care încearcă să contribuie la, precum și să influențeze, procesul de elaborare a politicilor UE și este un exemplu inovator de cooperare între instituțiile UE.

Aniversarea coincide cu adoptarea de către Consiliul de Miniștri al UE a deciziei de a fi reprezentat, de asemenea, în cadrul Registrului, prin trimiterea unui observator la secretariatul comun care se ocupă de gestionarea zilnică a acestuia.

Vicepreședintele Maroš Šefčovič a declarat: „Primul an de funcționare a noului Registru de Transparență a fost foarte promițător. Cifrele vorbesc de la sine: în registru s-au înscris peste 5.150 de organizații care, în prezent, respectă același cod de conduită în interacțiunile lor cu instituțiile noastre, iar numărul înregistrărilor continuă să crească."

„Decizia Consiliului de a participa la Registru în calitate de observator transmite, de asemenea, publicului larg mesajul că toate cele trei instituții majore ale UE conlucrează în acest domeniu important. Aș fi foarte încântat ca, în cel mai scurt timp posibil, Consiliul să participe pe deplin la Registrul de Transparență.”

Pentru a pune bazele unui proces de revizuire, urmând a avea loc anul viitor, și pentru a contribui la elaborarea primului raport anual privind funcționarea Registrului a fost inițiată o consultare publică online a părților interesate, care va dura până la data de 31 august 2012.

Aniversarea marchează, de asemenea, închiderea oficială a vechiului Registru al reprezentanților de interese, instituit de Comisie în 2008. Organizațiile din vechiul registru au fost transferate treptat în cel nou, în cursul perioadei de tranziție de 12 luni, în timp ce toate noile înscrieri s-au efectuat exclusiv în noul Registrul comun de Transparență.

Persoane de contact:

Antonio Gravili (+32 2 295 43 17)
Marilyn Carruthers (+32 2 299 94 51)

Pagini Utile

● Link către consultarea publică privind Registrul de Transparență:
//ec.europa.eu/transparency/civil_society/consultation/transparency_register_ro.htm
● Link către Registrul de Transparență:
//europa.eu/transparency-register/index_ro.htm

Bucuresti, 22.06.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *